Mostantól gyakrabban ébredhet fűnyírás hangjára Szombathelyen

Új gépeket kapott a Szompark kft., és még több is érkezik.

Mostanában, hogy itt a tavasz, a természet pedig burjánozni kezdett, ahogyan az szokásában van, se szeri, se száma a szombathelyiek panaszainak, Kinek kellene lenyírnia a füvet az új szombathelyi lakóparkban? (Frissítve) 2022. May 12. 06:57 miszerint gazos a város, és méteres a fű. Egy kicsit megnőtt a fű a Pázmány Péter körúton Szombathelyen 2022. May 05. 17:15 Nem csak a lakosságot, hanem a város vezetését is zavarja és zavarta mindez, éppen ezért tettek azért, hogy a Szompark kft. új gépeket kapjon, amivel ezeket a bajokat orvosolni lehet.

Új gépek a szomparknál
Kilátás a traktorból.

Ezeknek egy része megérkezett, és ma mutatták be sajtónyilvánosan, hogy mindenki láthassa, mivel nyírják majd azt a füvet, ami mostanában mindenkit zavar. Nemény András polgármester, Horváth Soma alpolgármester, és Izer Gábor, a Szompark ügyvezetője mutatta be a gépeket, és mesélt azokról, amelyek majd még érkeznek, összesen mintegy százötven millió forint értékben.

(Izer Gábor azt is megmutatta, hogyan megy az új gép.)

Megtudtuk – és majd önök is láthatják –, hogy már megérkezett két fűnyíró traktor, amelyek százharminc centi szélesen vágják a füvet, teljesítményük pedig nyolcezer négyzetméter óránként. Ez rengeteg, de még nincs vége, hiszen érkezik még három ennél is nagyobb, ami gépparknak valószínűleg a világ összes füve sem tud majd ellenállni.

Új gépek a szomparknál
Új gép régi gazdája.

Ezen túl érkezett, érkezik még hét szállító jármű – nevezzük köznapian traktornak –, amelyek közül háromnak rakodó karjai is lesznek (majd ne ijedjenek meg tőlük), így válik teljessé a géppark a város zöldterületeinek rendben tartására. Mindezekre összesen – mint már írtuk is – 150 milliót költött a Szompark.

Új gépek a szomparknál
Fűillatú örömök.

Ezért említettük a címben, hogy ne lepődjenek meg, ha eztán gyakrabban ébrednek fűnyíró hangjára a városban, de, hogy ez ügyben se érje önöket meglepetés, Horváth Soma alpolgármester végezetül elmondta, a cégnek van egy friss Facebook-oldala, ahonnan megtudható, mikor és hol várható fűnyírás Szombathelyen. Úgyhogy, kalandra fel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet