Zuhan a kőolaj ára a világpiacon

Fele annyi most, mint a háború kirobbanása után.

Az idei év legalacsonyabb árszintje közelébe zuhant az olajár – írja a Reuters.

A Brent hordónként ára szerdán 78 dollár körül mozgott a tőzsdéken, ami gyakorlatilag a fele a 2022-es csúcsnak (147 dollár), amit márciusban, az orosz invázió elindulása után jegyeztek a piacon.

A szakemberek szerint a csökkenő olajár oka egyfelől a recessziótól félelem, másfelől egyre bizonyossá válik, hogy az unió által bevezetett, az orosz olajra vonatkozó maximált ár nem csökkenti a kínálatot.

Ugyanakkor az elemzők szerint még mindig sok a bizonytalanság piacon, ilyen például az, hogy mennyire talál magára a Kínai gazdaság.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság