Zuhanórepülésben a Mediaworks megyei lapjainak példányszáma

A Vas Népe hamarosan benéz a húszezer alá.

Alig három hónap alatt tizennégyezer ember – ennyi olvasó tűnt el 2023 első negyedévében a Mediaworks birtokában lévő megyei napilapok táborából a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (MATESZ) friss adatai szerint - írja a hang.hu.

Ez átlagosan csaknem öt és fél százalékos lemorzsolódást jelent, de például az Észak-Magyarország még ennél is nagyobb, 8,3 százalékos veszteséget volt kénytelen elszenvedni.

Ha a gazdasági értelemben az utolsó békeévnek is nevezett 2019-hez hasonlítjuk a számokat - írja a lap - (2020-ban jött a világjárvány több hullámban, aztán 2022-ben az infláció és a háború), még drasztikusabb a veszteség: az olvasók több mint harmada, egész pontosan 37 százaléka eltűnt.

Mediaworks lapok
ahang.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság