Továbbra sincs üzemeltetője a Haladás Sportkomplexumnak

Sikertelen a kiírt közbeszerzési pályázat.
 
 

Továbbra sincs üzemeltetője a Haladás Sportkomplexumnak

Sikertelen a kiírt közbeszerzési pályázat.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Továbbra sincs üzemeltetője a Haladás Sportkomplexumnak

Sikertelen a kiírt közbeszerzési pályázat.

Tovább duzzad a Haladás Sportkomplexum üzemeltetésének története. A november 8-án átadott, 15,2 milliárd forintból felépített komplexum egy hétig zárva volt a szalagvágást követően. A Haladás VSE vezetősége akkor arról tájékoztatott, hogy a kivitelező garanciális munkákat végez az épületen, ezért nem költözhetnek a sportolók.

Később kiderült nem erről van szó. Nem született megállapodás a stadion ideiglenes üzemeltetője a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft. és a sportklub között. Illetve az üzemeltető annyi pénzt kért az épület használatáért, amennyit a szakosztályok nem tudtak kifizetni.

Később megoldódott a dolog, a szombathelyi önkormányzat nyúlt a zsebébe és kifizette erre az évre a bérleti díjat az ideiglenes üzemeltetőnek, ami egyébként a saját cége. Közben pedig kiírták a közbeszerzést a végleges üzemeltetésre is.

A mai közgyűlésen ismét téma a Sportkomplexum ügye. Balassa Péter a Jobbik képviselője ma azt mondta, hogy sikertelen volt a stadion üzemeltetésére kiírt közbeszerzési pályázat,

minden pályázó visszalépett valamiért.

Így tehát továbbra is lóg a levegőben, hogy hogyan tudják majd használni a komplexumot a sportolók.

Nyugati módi

Szinte nincsen olyan modell a sportcsarnokok és stadionok építésénél, mint ami Szombathelyen történt. Az építésre és az üzemeltetésre általában együtt írják ki a pályázatokat, így a későbbi üzemeltető folyamatosan tud konzultálni az építtetővel. Így például az üzemeltetési költségek csökkentését jelentő energetikai megoldások betervezése, mint például napkollektorok vagy napenergiák, is időben megtörténnek. Arról nem is beszélve, hogy az üzemeltető üzleti modellje alapján végzik a beruházás nagy részét is. Például, hogy a sportesemények közi időben akarják e használni az adott létesítményt koncertekre, kiállításokra.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés