Botrány! Megint fullon van a stromfeldi nagyparkoló

Még mindig multifunkciós a Szombathely szélén lévő placc.

A szombathelyi Stromfeld lakótelepen azért kellett egy nagyobb parkolót létesíteni, mivel az épülettömbök közötti kanyarokban igen kevés volt már a hely a telepen élők autóinak, amelyek száma pedig egyre emelkedett. Az áldatlan állapotok meg is szűntek az új, több tucat autót befogadó parkolóhelyen, mi több, kezdetben még sok parkolóhely üresen is maradt. Majd, ahogy nőtt az itt lakók gépkocsijainak a száma, úgy telt meg a közeli körforgalom miatt könnyű kihajtási lehetőséget is kínáló lakótelepi parkoló. Majd a szomszédba települt egy szupermarket, amely még nagyobb parkolót épített ki Nem csak parkolásra használják a stromfeldi nagy parkolót?! 2015. February 03. 15:16 , papíron magának.

Hétköznapi telt ház a parkolóban
Lendvai Emil

Aztán úgy tűnik, elment a híre ennek a városszéli parkolási lehetőségnek, mert először a használt-autókereskedők fedezték fel, s tucat számra hagyták itt a későbbi értékesítésre váró autóikat. Úgymond egy illegális telephelyet működtettek. Majd jöttek a telekocsisok. A két-három autóval érkezők egy kocsiban folytatják útjukat, a többi pedig késő délutánig, estig ott áll a parkolóban. Elképzelhető, hogyha egy autóba két-hárman utaznak tovább, s több ilyen is van, az mennyi elfoglalt parkolóhelyet jelent.

És akkor megint fullon van a stromfeldi nagyparkoló

A hazatérő stromfeldiek pedig azzal szembesülhettek, hogy nehezen vagy egyáltalán nem találnak üres parkolóhelyet. Ez esetben pedig átszorulnak a szomszédos szupermarketi parkolóba, ahonnan pedig akkor hozhatják el a kocsijukat, ha már van felszabaduló hely. Érdekes módon nem a telekocsisok használják a környék más parkolóit, holott ők legkésőbb este továbbállnak. S akkor még meg lehet említeni a kutyafuttatásra, a telepen lévő sportpályára autóval érkezőket is. Szóval most van is, meg nincs is parkolója a lakótelepieknek. Sakknyelven szólva patthelyzet alakult ki. De hogyan lehet ezt feloldani?

Hétvégén már szellősebb a helyzet (Igaz több lakótelepi autós már elhajthatott)
Lendvai Emil

Egy újabb jelenség is felvetette a fejét a parkolóban. A valakire, valakikre váró gépkocsik pilótái előszeretettel állnak keresztbe az üres parkolóhelyek elé. Ha az érkező kocsi vezetője szóvá teszi, hogy oda szeretne beparkolni, még nekik áll felül. Pedig, ha a már a parkolóhelyen lévő kocsik elé állnának, csak akkor kellene elmozdulniuk, ha valamelyik vezetője el szeretne hajtani, s ez esetben nem zárnák el az üres parkolóhelyeket. A két kocsival egy helyet elfoglalásról pedig már nem is érdemes beszélni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Nem csak parkolásra használják a stromfeldi nagy parkolót?!

Egy újabb érdekes eset, hogyan lesz egy szombathelyi, városszéli parkolóból többfunkciós placc.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem