Fűtés nélkül indult az év első tanítási napja egy szombathelyi iskolában

10 fokban kellett ücsörögniük a gyerekeknek és a tanároknak.

Izgalmasan indul az új év Szombathelyen. Hétfőn délelőtt jelezte egy olvasónk, hogy gyermeke arra panaszkodott, hogy miután két hétig nem fűtöttek a szombathelyi Nyitra Utcai Általános Iskolában, most az év első tanítási napján 11 fokban kell ücsörögniük.

Igaz, most éppen nincsenek mínuszok, de azért még tart a tél, így érthető is a szülők és diákok felháborodása, illetve aggodalma, hiszen akár az is benne lehet a pakliban, hogy egy esetlegesen hosszabban tartó problémáról van szó.

Nyitra Utcai Általános Iskola
SzombathelyPont

A hír hallatán azonnal telefont ragadtunk és megkerestük Fodor Istvánt , a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatóját, aki azt kérte, írásban küldjük el kérdéseinket. Ezt meg is tettük, ám hamar újra csörgött a telefon, az igazgató közölte, hogy mivel ez az újév első tanítási napja és nagyon sok dolguk van, nem tudnak záros határidőn belül válaszolni, ezért inkább keressük az iskola igazgatóját.

Kalocsainé Magyar Éva megerősítette lapunk értesüléseit. Elmondta, hogy a Szombathelyi Távhőszolgáltató fűti az iskolát és ahogy azt eddig minden évben tették, most is kértek a téli szünet idejére temperáló fűtést. Hétfőn reggel azonban sajnos nem indultak be a kazánok.

„Az iskola karbantartójának és a távhő munkatársainak viszont szerencsére sikerült beindítaniuk a kazánokat, és most már melegszik az épület. Reggel valóban hűvös volt, de most már melegek a radiátorok” – zárta mondandóját Kalocsainé.

A tankerülettől egyébként azt is megkérdeztük, van-e tudomásuk arról, hogy más intézményben is előfordult-e az, hogy fűtés nélkül indult az év első tanítási napja, ám mivel Fodor István átirányított bennünket az iskolaigazgatóhoz, erre a kérdésünkre nem kaptunk választ.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem