11 elektromos autóbusz áll munkába Zalaegerszegen

Egy pályázat segítségével cserélik le a járműveket.

Zalaegerszegen lezárult 11 darab elektromos meghajtású, BYD K9UD típusú autóbusznak a beszerzési és töltőkiépítési projektje – közölte lapunkkal a VOLÁNBUSZ Zrt.

A beszerzés összértéke nettó 2,1 milliárd forint, amely a Zöld Busz Program több mint 75 százalékos mértékű, vissza nem térítendő támogatásával valósult meg.

A fejlesztésnek köszönhetően a megyeszékhely helyi járműállományának 42 százalékát cserélik le (összesen 26 jármű van üzemben).

Az új zalaegerszegi buszok
Volánbusz

A BYD Europe B.V. által gyártott e-buszok a mai napon állnak munkába és Zalaegerszeg valamennyi autóbusz-vonalán megfordulnak.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere a projektzárón többek között arról beszélt, hogy a zalai megyeszékhely és a Volánbusz Zrt. közötti ötéves közszolgáltatási szerződés 2023 végéig érvényes, és városvezetés szándékában áll folytatni a közös munkát.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, A szomszédos megyeszékhely a helyi közlekedésben is bevezeti a vármegye- és országbérleteket May 19. 17:57 Zalaegerszeg az első olyan város, ahol a vármegye és országbérletek a helyi közlekedésében is érvényesek lesznek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech