11 elektromos autóbusz áll munkába Zalaegerszegen

Egy pályázat segítségével cserélik le a járműveket.

Zalaegerszegen lezárult 11 darab elektromos meghajtású, BYD K9UD típusú autóbusznak a beszerzési és töltőkiépítési projektje – közölte lapunkkal a VOLÁNBUSZ Zrt.

A beszerzés összértéke nettó 2,1 milliárd forint, amely a Zöld Busz Program több mint 75 százalékos mértékű, vissza nem térítendő támogatásával valósult meg.

A fejlesztésnek köszönhetően a megyeszékhely helyi járműállományának 42 százalékát cserélik le (összesen 26 jármű van üzemben).

Az új zalaegerszegi buszok
Volánbusz

A BYD Europe B.V. által gyártott e-buszok a mai napon állnak munkába és Zalaegerszeg valamennyi autóbusz-vonalán megfordulnak.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere a projektzárón többek között arról beszélt, hogy a zalai megyeszékhely és a Volánbusz Zrt. közötti ötéves közszolgáltatási szerződés 2023 végéig érvényes, és városvezetés szándékában áll folytatni a közös munkát.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, A szomszédos megyeszékhely a helyi közlekedésben is bevezeti a vármegye- és országbérleteket 2023. May 19. 17:57 Zalaegerszeg az első olyan város, ahol a vármegye és országbérletek a helyi közlekedésében is érvényesek lesznek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech