Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Így lett betűleves a szombathelyi Csónakázótóból

Autonóm alkotás vagy public art? A Westwerk Alkotóműhely bemutatóján jártunk.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Izgalmas Open Art bemutatónak lehettek szombaton szemtanúi, akik előre megfontolt szándékkal, vagy éppen szándékolatlan a Csónakázótó környékén jártak. A Westwerk Művészeti Alkotóműhely és Kulturális Egyesület tagjainak köszönhetően ugyanis a tó egy kis időre betűlevessé, vagyis kortárs művészeti játszótérré változott.

Westwerk - Open Art kiállítás a Csónakázótónál
Open Art bemutató a Csónakázótónál - A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
Garai Antal Atom
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Az alkotóműhely 2015-ben alakult, tagjai pedig különböző művészeti területek képviselői. S bár a tavon bemutatott installációk nem évekig, még csak nem is hetekig lebegnek majd, az előkészületek annál alaposabban folytak. A művészek a bozsoki Sibrik-kastélyban készültek a nagy bemutatóra, hogy eddig még nem látott, képzőművészeti játszóteret varázsolhassanak a város szívéből.

A délutánt Dr. Takátsné Dr. Tenki Mária köszöntője indította, a város támogatásáról biztosítva kortárs alkotóinkat. Ahogy pedig Készman József, művészettörténész is mondta megnyitó beszédében: az effajta művészi kezdeményezés nem teljesen szokatlan, nálunk azonban még nincs hagyománya. Remélhetőleg ezen változtat majd a Westwerk alkotócsapata, akik bebizonyították, hogy a modern korban is lehet a műalkotás társa a természet.

Westwerk - Open Art kiállítás a Csónakázótónál
Medúza a Csónakázótó partján
Garai Antal Atom

A "Betűleves" installáció valahol félúton jár az autonóm alkotás és a public art között, ahol a néző is aktív résztvevő. Aktív, hiszen körbejár, megcsodál, elképzel és agyal. Talán ez is volt a célja a művészeknek, akik megalkották a Csónakázótó vizén lebegő betűket, medúzát és békalencsét, vagyis mindazt, ami új utat nyit korunk tehetségei előtt.

Akiknek pedig a kortárs délutánt köszönhetjük: Baki Orsolya, Bakucz András, Dénes Nóra, Egri Balázs, Farkas Imre, Kassai Ferenc, Pálfi Gyöngyvér, Söptei Eszter, Szántó István, Tóth Norbert és Tóth Péter.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés