Női vonalak, férfiszemmel

Így is válhat egy film híressé. Nem azért, mert a Woody Allen szárnyai alól kirepült Diane Keaton remekül megrendezte, hanem mert ez lett a nagy komikus, Walter Matthau utolsó szerepe.
Így is válhat egy film híressé. Nem azért, mert a Woody Allen szárnyai alól kirepült Diane Keaton remekül megrendezte, hanem mert ez lett a nagy komikus, Walter Matthau utolsó szerepe.

Női vonalakTehát adva van három nőtípus. Georgia (Diane Keaton), a sikeres, de valljuk be erősen középkorú üzletasszony, aki saját női magazint alapít, csak az üzlet érdekli és minden szabadidejét régen elárverezte. Aztán Maddy (Lisa Kudrow), aki pont az ellentettje, butácska szépség érző szívvel, sértődékeny lélekkel. Kettejük között pedig a két testvérből a legjobbakat summázó, ugyanakkor valódi, azaz önálló egyéniséggel is rendelkező Eve (Meg Ryan). Ők hárman Lou (Walter Matthau) lányai. A film pedig négyük viszonyáról szól, bár néha inkább verseny, hogy ki szereti, vagy éppen utálja jobban a papát. Pedig már az első harmadban kiderül: Lou meg fog halni. Onnantól kezdve visszaemlékezések sorát láthatjuk, más színben és köntösben, mint a lányok évtizedekig érezték. Mindhárman más és más élményeket dolgoznak újra, aztán prNői vonalakóbálják beilleszteni saját életfelfogásukba, amelytől még ezúttal sem tudnak elszakadni. A filmben gyakran pendül meg a feminizmus jelű húr, természetesen az érzelmi síp kontrájaként, amely hol élesen, hol halkan figyelmezteti az elmélázó mozi nézőt, hogy itt kérem a valóságot imitáljuk. Mert Georgia annyira sikeres, Maddy annyira sértődékeny és Eve pedig annyira jó, hogy az már hihetetlen. Ennél is nagyobb gond, hogy az állandó veszekedések és nemtörődömségek miatt, csak egyet nem tudunk: hol vannak a női vonalak?

Havassy Balázs

A filmet szeptember 30-ig játssza a Savaria Mozi

Viharzóna
Nicolas Cage - Tolvajtempó
Jackie Chan: Új csapás
Egy kapcsolat vége
Patrióta
Sikoly 3
Mission Impossible 2
Ember a Holdon

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kultúra