Szombathelyi Színházi Esték

A város az őszi évadra három különböző helyszínen (a Megyei és az Oladi Művelődési Központban valamint a Művelődési és Sportházban) öt különböző bérletet, összesen huszonkét színházi előadás kínál. Lássuk, mit!

A város az őszi évadra három különböző helyszínen (a Megyei és az Oladi Művelődési Központban valamint a Művelődési és Sportházban) öt különböző bérletet, összesen huszonkét színházi előadás kínál. Lássuk, mit!
A szervezőknek az idén sikerült változatos, műfajilag sokszínű programot, és tisztább, átláthatóbb rendszerben "működő" városi bérleteket összeállítani. A szezon októbertől indul, addig van még idő a nekünk leginkább tetsző előadásokat kiválasztani.

MMIK - A  kis színházak évada

Az MMIK kínálatában szereplő Márkus Emília és a Weöres Sándor nevét viselő előadássorozatok egyaránt felnőtteknek szólnak majd. A bérletek között tematikai különbség nincs, bár más darabokat kínálnak. Az ok érthető: vidékről gyakorlatilag lehetetlen tematikus sorozatot összeállítani, az igényeket a megvehető darabokhoz, és a lehetséges dátumokhoz kell igazítani. Így a két bérlet leginkább az időpontokban fog eltérni egymástól. A Márkus Emília bérlet Müller Péter kamara darabjával, a Szomorú vasárnap című musical-lel indul. A Vidám Színpad előadásának szereplői Bodrogi Gyula, Voith Ági és Garas Dezső. A bérlet második darabja Görgey Gábor zenés komédiája, a Handabasa, avagy A fátyol titkai lesz. A mosonmagyaróvári Flexum Színház előadását a nívódíjas Benkő József rendezte. A Kamara Színház Szilágyi Enikő és Szilágyi Zsuzsanna főszereplésével, Pam Gems zenés játékával, a Marlene-nel vendégszerepel majd. A bérlet eztán a Radnóti Színház Csehov-előadását, a Ványa Bácsit kínálja. A darabot Valló Péter állította színpadra, főbb szerepekben: Bálint András, Kováts Adél, Schell Judit és Kulka János. A budapesti Várszínház Nagy István: "A család játékai" című vígjátékával szerepel, Iglódi István rendezésében többek között Moór Mariannát, Kubik Annát és Tahi Józsefet is láthatjuk majd. A sorozat végén a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Nagy István szatírájával, a Tisztújítással lép majd színpadra.

A Weöres Sándor bérlet Henrik Ibsen: Kis Eyolf című drámájával indul. Pozsgai Zsolt rendezését a Hétfő Esti Színház mutatja be. A darab szereplői közt lesz Götz Anna, Leskó Róbert, Kézdy György és Rudolf Ödön. A kaposvári színház Shakespeare: "Vízkereszt, vagy amit akartok" című vígjátékával vendégszerepel majd. A bérlet harmadik előadásában a soproni Petőfi Színház Székhelyi József rendezését, Noel Coward vígjátékát: a "Vidám kísértet" -et mutatja be. A darabban többek között Bács Ferenc, Borbás Gabi és Rátonyi Hajnal is szerepel. Ebben a sorozatban is láthatjuk majd a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Tisztújítását. A tatabányai színház V. Sardou darabjával, A szókimondó asszonyság című zenés komédiával vendégszerepel nálunk. Makay Sándor rendezésében Borbás Gabi, Kaszás Géza is színre lép. A sorozat utolsó előadása Oscar Wilde vígjátéka, a Bunbury lesz, melyet az egerszegi társulat mutat be.(A hat előadásból álló bérletek ára 3600 Ft, nyugdíjasoknak 2400 Ft.)
A Kamara bérletben, melynek helyszíne szintén az MMIK lesz, négy előadást láthatunk: Spiró György drámáját, a "Szappanoperát" a Pécsi Harmadik Színház előadásában, John Fowel psziho-krimijét, A lepkegyűjtőt Pethő Kincső Nóra és Bartók László főszereplésével, Ruszt József zalaegerszegi rendezését, Szophoklész: Philoktétészét Gálffí László főszereplésével, és legvégül Paul Zindel drámáját, A gammasugarak hatása a százszorszépekre című darabot a győri nemzeti előadásában. (A négy előadásból álló bérlet ára 2400 Ft.).
(Bérletek előfizethetők szeptember 20-ig a Művészetek Háza, Turisztikai Irodájában, Szombathely, Belsikátor 1. Tel: 341-810, naponta 10-17.00-ig)

MSH: több zene és ifjúsági bérlet

A Művelődési és Sportház 2000 őszén 5 előadásból álló Őszi Színházi Bérletet kínál. Az évad október 17-én, a Budapesti Operettszínház előadásával, "A muzsika hangja" című musical-lel indul. Vámos László rendezésében Dorogi Barbara, Szvetnyik Szilvia, Tiboldi Mária is színpadra lép. Még októberben láthatjuk majd Neil Simon Furcsa párját, női változatban, a Budaörsi Játékszín előadásában. Cserje Zsuzsa rendezésében Hűvösvölgyi Ildikó, Frat Edit, Takács Katalin és Sára Bernadett is játszik. Novemberben Kocsár Tibor és Miklós Tibor musicaljét, az Anna Kareninát láthatjuk majd. Lev Tolsztoj regényének szerepeiben: Nagy Anikó, Harsányi Frigyes, Sasvári Sándor, Földes Tamás, Szinetár Dóra, Vikidál Gyula, Götz Anna és Kálloy Molnár Péter. A november Eszenyi Enikő tangóestjéé, A combok csókját Böhm György rendezte. Decemberben Kalmár Tibor rendezésében Ken Ludwig darabja: a Vegyes-páros avagy egy aranytorkú sztár kalandjai kerül az MSH színpadára.A darab szereplői: Mécs Károly vagy Benkő Péter, Straub Dezső, Mikó István, Rátonyi Hajnal, Szabó Anikó, Nyertes Zsuzsa, Rácz Brigitta és Kósa András.
(Az előadások 19.00-kor kezdődnek. Bérletek ára: 3200-1800 Ft, nyugdíjas: 1500 Ft.)

Az MSH Ifjúsági Színházi Bérlete három előadásból áll. Októberben az Operettszínház zenés darabját, A muzsika hangját, novemberben az Anna Kareninát, decemberben Lloyd Webber musicaljét: a József és a színes szélesvásznú álomkabát című darabot. (Az előadások 15.00-kor kezdődnek.)

Az OMK és a Mesebolt Bábszínház bérletes előadásairól a későbbiekben szólunk majd, addig is információt az alábbi telefonszámokon lehet kérni: OMK:509-380, Mesebolt Bábszínház: 343-230.

ps

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kultúra