Hi-Lo Country

Van, akiért érdemes vállalni a veszélyt. Mármint a lebukás veszélyét. Akkor is, ha nekünk van valakink, és akkor is, ha ő nem független. Mona (Patricia Arquette) esetében mindkettő igaz. A forróvérű asszonynak nemcsak férje van, de szeretőből is több.

Van, akiért érdemes vállalni a veszélyt. Mármint a lebukás veszélyét. Akkor is, ha nekünk van valakink, és akkor is, ha ő nem független. Mona (Patricia Arquette) esetében mindkettő igaz. A forróvérű asszonynak nemcsak férje van, de szeretőből is több. A kelleténél. Legalábbis így érezheti Pete (Billy Crudup), aki - bár ő is jegyben jár - fülig szerelmes a hölgybe, ám az a legjobb barátját, Nagylegényt (Woody Harrelson) tünteti ki inkább kegyeivel. A két férfi nem egyezkedik a nőn, inkább összefognak a közös ellenséggel, a férjjel és nagyhatalmú főnökével szemben. És innentől már bivalyerős cowboyok törik össze egymáson az új-mexikói kocsmák berendezését.

Woody Harrelson egyébként ebben a filmben is hozza a formáját, sármos és egy kicsit mulya. Ez, de maga a film sem csatolható a klasszikus western hagyományteremtő értékeihez, inkább a cowboyok letűnő világának pszichológiai allűrökön keresztül történő bemutatása. Egyébként meg a sok férfi- egy nő kapcsolat néha bizsergető, néha torokszorító életképeit cizelláltan adja át, némi humorral elegyítve. A film szembeállítja a fiatalabb generáció forróvérű magatartását a nagy öregek hidegfejűségével, a két életérzés között félúton pedig ott táncol az örök érték: a szépség.

 Havassy Balázs

A filmet mától szeptember 19-ig játssza a Savaria mozi.

További filmkritikáink:
Az én házam az én váram
Ég veled
Viharzóna
Nicolas Cage - Tolvajtempó
Jackie Chan: Új csapás
Egy kapcsolat vége
Patrióta
Sikoly 3
Mission Impossible 2
Ember a Holdon

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kultúra