Tudom mit ettél tavaly nyárson

Erre a filmre a rózsasziromlelkű barátnődet is bátran elcipelheted. Persze csak akkor, ha vevő másfél órányi fekete humorra. Itt az álarcos gyilkos füvet szív, rappel, és végigbukdácsolja a filmet.

Erre a filmre a rózsasziromlelkű barátnődet is bátran elcipelheted. Persze csak akkor, ha vevő másfél órányi fekete humorra. Itt az álarcos gyilkos füvet szív, rappel, és végigbukdácsolja a filmet.

Azaz végre röhöghetünk a félelmetesnek hitt műanyag maszkon, a hangtorzító kütyükön, az elővillanó késen, meg a csajon, aki zsigerből sikongat, hogy aztán csipkés alsóneműben rohangáljon túlvezérelt locsoló automaták kereszttüzében. Sekélyes életének végül saját apja vet véget a családi Volvóval, mivelhogy anyuka éppen túl nagy lendülettel adagolja a deréktáji szájmasszázst. Ennyit a biztonságos szexről. Aztán a nagyi járókeretestül repül a lépcsőn (megfizethetetlen a jó kaszkadőr), szerepet kap a pianínó, és sok egyéb mindaddig hétköznapinak hitt kellék.

Feltűnő továbbá, hogy a filmben szereplő fiatal hölgyek nem tudnak olyan bután öltözködni, vagy beszélni, hogy ne lennének kétségeink, valóban paródiát látunk, vagy ez a sokadik sikoly...

És ez csak az első adag, a beetetés ideje. Ennyi kell ahhoz, hogy ingerküszöbünket felkészítsük a maradék órára, melyben többek között igazán bensőséges orrcsöpögős képet kaphatunk a Blair Witch Project-ből. Az igazi rendezői változat. Hihetetlennek tűnik, de a film végére szájszéli mosollyal pöckölünk le megfáradt idegpályánkról bárminemű evilági problémát.

Egy biztos: azoknak, akik látták napjaink tini-horror filmjeinek egy-egy darabját, minden jelenet tartogat jóleső deja-vu érzést. Azoknak pedig, akik zöldfülűek a horror világában, két tanácsot adhatunk: a film nézése károsan befolyásolja a józan ítélőképességet, illetve ha ezt megnézte, ne nézze meg az eredetit: paródiának fog tűnni.

Havassy Balázs

A filmet október 18-ig játssza a Savaria mozi

További filmkritikáink:
Bérgyilkos a szomszédom
Én és én, meg az Irén
Flinstones-2
Hi-Lo Country
Az én házam az én váram
Ég veled
Viharzóna
Nicolas Cage - Tolvajtempó
Jackie Chan: Új csapás
Egy kapcsolat vége
Patrióta
Sikoly 3
Mission Impossible 2
Ember a Holdon

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kultúra