Asterix, Obelix és az isteni Laetitia

Hiába, a franciák hallatlanul nacionalisták. Ők saját készítésű autóval, mobiltelefonnal, ruhával, arcszesszel, cipővel, cigarettával, ékszerrel, órával, táskával, indulnak el otthonról. A képregény kategóriában ilyen márka Asterix és Obelix.

Hiába, a franciák hallatlanul nacionalisták. Ők saját készítésű autóval, mobiltelefonnal, ruhával, arcszesszel, cipővel, cigarettával, ékszerrel, órával, táskával, indulnak el otthonról. A képregény kategóriában ilyen márka Asterix és Obelix.

asterix1.jpg (15287 bytes)A két ős-gall figura, akik a római hódoltság idején túljárnak az elnyomók eszén, sütögetik saját vadkan pecsenyéjüket, csábítják a már akkor is szebbik nemet, és állandóan veszekednek, ahogy az két baráttól el is várható. A történet középpontjában áll, azaz bugyog még valamiféle varázsital, amely legyőzhetetlenné teszi azt, aki fogyasztja. Ezzel védik magukat a falubeliek: a törzsfőnök: Hasarengazfix, a varázsló: Magicoturmix, a nótafa: Hangianix, meg a többi ikszes. Ezeknek a képregényeknek nemcsak Frankhonban, hanem nálunk is presztízsük van, hála az azóta már jobb létre remitendált Alfa magazin sokáig fiókban őrizgetett példányainak.

LaetitiaLaetitiaA film természetesen ezt a jól kitaposott irányt használja, az állandó szereplőkre és jelzőkre épít egy összegyúrt történetet. Persze, a szereposztást sem bízták a véletlenre, Obelixet Gérard Depardieu, a mindenbe belekontárkodó rómait Roberto Benigni, az álom lányt pedig Laetitia Casta játssza. Hogy miért, azt a cikkünkhöz tartozó képösszeállításunk indokolja.
A derült másfél óra garantált, hétvégi családi mozinak kiváló, bár az apukák nehezen magyarázzák meg a csemetéjüknek a film után hazafelé menet, mitől is volt olyan hatalmas és erős az a bizonyos Római Birodalom.

Havassy Balázs

Link:
Asterix képregények on-line a neten:

A filmet október 25-ig játssza a Savaria mozi.

Eddigi filmkritikáink:
Agyatlan apartman
Tudom mit ettél tavaly nyárson
Bérgyilkos a szomszédom
Én és én, meg az Irén
Flinstones-2
Hi-Lo Country
Az én házam az én váram
Ég veled
Viharzóna
Nicolas Cage - Tolvajtempó
Jackie Chan: Új csapás
Egy kapcsolat vége
Patrióta
Sikoly 3
Mission Impossible 2
Ember a Holdon

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kultúra