Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

20,8 millió forint kárt okoztak internetes csalással

A szombathelyi ügyészség emelt vádat a három tettes ellen.

2019 júniusában kezdődött a csalássorozat, amikor a későbbi vádlott két bűntársát arra kérte, hogy nyissanak bankszámlákat. A bankszámlákra érkező összegeket a bűntársak a vádlott által megnevezett személyeknek adták át, és ezért 10 százalék jutalékot kaptak.

A vádlott több internetes oldalon jelentetett meg hirdetéseket, amiben használt árucikkeket,többek közt autót, mobilházat, kerti traktort, medencét, műszaki cikkeket, elektromos kézi szerszámokat kínált eladásra. A hirdetésekre jelentkezőktől azt kérte, hogy a megadott számlaszámokra utaljanak át előleget, és ezután elküldi az árucikkeket.

A beérkezett pénzt eltették, az árucikkeket nem küldték el, ez már a hirdetések feladásakor sem volt szándékukban.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a más ügyben szabadságvesztését töltő, többszörös visszaeső vádlottal szemben fegyházbüntetés, két bűnsegédével szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek

Tovább az oldalra