20 év után újra van vasúti szakképzés Vas vármegyében

A GYSEV Zrt. nem titkolt célja a duális oktatással a megfelelően képzett utánpótlás munkaerő biztosítása.

Az erre vonatkozó együttműködési megállapodást 2019 őszén írta alá a GYSEV Zrt. és a Vas Megyei Szakképzési Centrum. A dokumentum rögzíti a szakmai kapcsolatok elmélyítését, a gyakorlat-centrikus oktatás elősegítését, valamint a GYSEV Zrt. pályaorientációs tevékenységének támogatását. Idén a második félévtől a szakirányú oktatás is elkezdődik a vasúttársaságnál.

Az együttműködés keretében a 2020/2021-es tanévben 9. évfolyamot kezdő, a VMSZC Savaria Technikumban tanuló vasútijármű-szerelő technikus tanulók az első két évben ágazati alapképzésben vettek részt. Az idei tanév második félévétől, a 11. évfolyamban kezdhetik meg a szakirányú oktatásukat a GYSEV Zrt.-nél.

„A GYSEV Zrt. nem titkolt célja a duális oktatással a megfelelően képzett utánpótlás munkaerő biztosítása. Az igazán jól teljesítő diákoknak szinte biztos nyílik munkavállalásra lehetősége társaságunknál. Így ráadásul olyan szakképzett munkatársakat tudunk foglalkoztatni, akik már ismerik a GYSEV rendszerét. Az idei évben is várjuk a duális képzéseinkre a jelentkezőket” – mondta Harasztovics Tímea, a GYSEV Zrt. humán erőforrás igazgatója.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság