20 év után újra van vasúti szakképzés Vas vármegyében

A GYSEV Zrt. nem titkolt célja a duális oktatással a megfelelően képzett utánpótlás munkaerő biztosítása.

Az erre vonatkozó együttműködési megállapodást 2019 őszén írta alá a GYSEV Zrt. és a Vas Megyei Szakképzési Centrum. A dokumentum rögzíti a szakmai kapcsolatok elmélyítését, a gyakorlat-centrikus oktatás elősegítését, valamint a GYSEV Zrt. pályaorientációs tevékenységének támogatását. Idén a második félévtől a szakirányú oktatás is elkezdődik a vasúttársaságnál.

Az együttműködés keretében a 2020/2021-es tanévben 9. évfolyamot kezdő, a VMSZC Savaria Technikumban tanuló vasútijármű-szerelő technikus tanulók az első két évben ágazati alapképzésben vettek részt. Az idei tanév második félévétől, a 11. évfolyamban kezdhetik meg a szakirányú oktatásukat a GYSEV Zrt.-nél.

„A GYSEV Zrt. nem titkolt célja a duális oktatással a megfelelően képzett utánpótlás munkaerő biztosítása. Az igazán jól teljesítő diákoknak szinte biztos nyílik munkavállalásra lehetősége társaságunknál. Így ráadásul olyan szakképzett munkatársakat tudunk foglalkoztatni, akik már ismerik a GYSEV rendszerét. Az idei évben is várjuk a duális képzéseinkre a jelentkezőket” – mondta Harasztovics Tímea, a GYSEV Zrt. humán erőforrás igazgatója.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság