Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Közel 250 millió forintot vont le Iványi Gáborék számlájáról a NAV

Ezer munkavállaló és ugyanennyi család megélhetése van veszélyben.

"A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség intézményei anyagilag ismét kritikus helyzetbe kerültek. A NAV a mai napon számlánkra terhelte azt a 246.131.000 forintos hátralékot, mely az egyes intézményeink bérkifizetésével kapcsolatos járulékterhet jelenti" - írja sajtóközleményében a Iványi Gábor egyesülete.

Az egyesület azt is hozzátette, hogy azt az összeget, ami szerintük jogosan járna, és évek óta nem kapják meg, nem tudják visszafizetni járulék vagy más tartozás formájában. A MET-től még 2011-ben vonta meg a magyar állam az egyházi státuszt, amit annak ellenére sem kapott vissza, hogy a strasbourgi bíróság jogellenesnek ítélte a döntést. Ezzel elvesztették azt a egy százalékok felajánlásából érkező bevételeiket is.

Azt írják, amennyiben a NAV nem hajlandó tárgyalni és haladékot adni, mint ahogy ősszel a Nemzeti Közművek tette a gázelzárással, akkor márciusban nem tudnak bért fizeti, mintegy ezer munkavállaló és ugyanennyi család veszítheti el munkalehetőségét, megélhetését, az ellátottakról, intézményeikről nem is beszélve.

Most szeretnék a hazai és nemzetközi támogatóikat értesíteni és bátorítani, hogy mindenki, ami tőle telik azt tegye meg - zárul a közlemény.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek

Tovább az oldalra