Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Gázszivárgást okozott a besurranó tolvaj

A feltételes szabadsága ideje alatt is lopott.

Korábbi szabadságvesztéséből feltételes kedvezménnyel szabadult az a 30 éves férfi, aki a feltételes szabadsága ideje alatt öt helyre is besurrant lopási céllal. Az egyik helyről bankkártyát is lopott, amivel készpénzhez jutott, egy másik helyen elhajlította a gázcsövet, gázszivárgást előidézve ezzel - írja közleményében a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

A Győri Járási Ügyészség vádiratának tényállása szerint a férfi a győri ingatlanokba a kapukat kifeszítve, benyomva, a lakatot letörve, illetőleg az ablakon keresztül jutott be. Lopott rézkábelt, kerékpárt, készpénzt, ékszereket, iratokat, bankkártyát összesen csaknem 850.000 forint értékben. A bankkártyával a sértett bankszámlájáról 150.000 forint készpénzt is leemelt. Ahol autókulcsot talált, ott az autót is átkutatta.

A térfigyelő kamera mindent látott.
ügyészség

Az egyik társasházról megpróbálta lefeszíteni a nyomás alatt lévő gázcsövet, ami elhajlott, és mivel a csatlakozó eleme megsérült, ömleni kezdett belőle a gáz. Robbanás azért nem következett be, mert az éppen otthon tartózkodó sértett érezte a gázszagot és elzárta a gázcsapot.

A letartóztatás hatálya alatt álló, különös visszaesőnek minősülő férfit az ügyészség hét bűncselekménnyel, közveszélyokozással, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalással, és 5 rendbeli lopással vádolja. Vele szemben 11 évet meghaladó tartamú szabadságvesztés is kiszabható.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek

Tovább az oldalra