Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sztárok, show, perfomance

Tegnap zajlott le Európa egyik legnevesebb zenei díjkiosztó ünnepsége Stockholmban: az MTV Europe Awards. Ha "jár" neked otthonra az MTV (akár a török változat, azzal szuper-agyramenő rajzfilm-macska reklámmal...), akkor már kívülről tudod az összes szponzor, no meg a fellépő bandák nevét.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tegnap zajlott le Európa egyik legnevesebb zenei díjkiosztó ünnepsége Stockholmban: az MTV Europe Awards. Ha "jár" neked otthonra az MTV (akár a török változat, azzal szuper-agyramenő rajzfilm-macska reklámmal...), akkor már kívülről tudod az összes szponzor, no meg a fellépő bandák nevét. 

Jókora marketing volt az biztos, ha valamelyik MTV reklám hatására rákattantál a weboldalukra, vagy valamelyik szponzoréra (mondjuk az eJay egy nagy nulla volt Awards ügyben), hajrá, még jegyet is nyerhettél. Ericssonéknál meg virtuális sztárt csinálhattál magadból. Mondjuk ez pörgött ezerrel, mert vagy százszor nyomtam a frissítés gombot; a szerverük nem bírta a terhelést hibázás nélkül...
Tegnap tehát kíváncsian néztem végig a késő éjszakába nyúló műsort.

Akik eljöttek, és akik nem

Aha, telt ház, de azért néha bevillanik egy-egy olyan kameraállás ahol azért még beférne néhány ember (miért nem nyertem jegyet - nem értem). A színpad előtt csápoló népek, ahogy elnézem inkább csak csajok, de az is lehet, hogy az operatőrők is inkább a látványra mennek. Jobbra és balra két kisebb színpad, az egyiken Wyclef Jean nyomul, a házigazda, amúgy nagyon jól csinálja a srác, vajon bírja-e úgy két évig, mint Ronan Keating? A másik színpadon a jelölteket mondják be prominens személyiségek, persze próbálnak jópofizni, de nem mindenkinek sikerül... A díjakat is itt veszik át a szerencsések, már ha eljöttek. Azért ez égés. Például, hogy a Red Hot Chili Pepperstől egy tag jelenik meg, mert bocsi, de a többiek videót forgatnak. Nagyjából ebből érezni, hogy egyesek mennyire veszik komolyan az egészet, meg amúgy az európai zenei életet. A Blink 182 is három törpét(!) küld maga helyett, itt még sorry sincs, de legalább ők viccesek.

Köszi neked, édes menedzser!

A jelölteket felkonferálók is furák, sokan nem bírnak hangulatot csinálni. Valahogy azt érzem, hogy kényszert éreznek rá, hogy jófejek legyenek, mert a közönségnek ez kell. Így jól elheccelnek egymással, a nép meg néz, hogy most mi van, mire meg vennék a lapot, addigra már jön a nyertes, elhadarja, hogy köszönöm anyu, apu, Istenkém, meg Sony Records, ja persze nektek is kedveskéim, akik megszavaztatok... hozzáteszem, van aki papírról mondja. No comment.

Sztárok, kliptelenítve

Közben jönnek a fellépők, mindenki csak egy számot adhat elő, így ebbe próbálnak mindent beleadni. U2 nem viszi túlzásba, eléneklik, hogy csodálatos nap ez a mai, rajtuk valami olyan télikabát van, ami még nekem is volt amikor óvodás voltam (ez a télikabát motívum a Backstreet Boysnál is visszatér). Nem is kell nekik nagyon izmozni, a közönség bolondul értük. Bono legalább énekel, nem csak tátog, ez jól hallatszik, szintúgy Madonna, aki a maga "egyszerű" módján profin zúzza le a Mjuzikot. Ő próbálkozik a végén egy ráadással, de Wyclef Jean egyszerűen ledumálja.

Moby lazán, farmerban, borostásan vigyorog, nem töri össze magát, nem nagy performance az egész, hacsak azt nem vesszük annak, hogy a kopasz fejét (bocs At) száz méterről is látni, mégis nagy csápolás van.

All Saints is jól adja, de érdekes módon nem indul be annyira a közönség. Mondjuk itt már nehéz megállapítani, hogy élőben énekelnek-e.

Sipce Girls... Emma szegény úgy nézett ki, hogy a jobblelkű emberek menekültek a közeléből, de azért biztos, ami biztos a kivetítő őt mutatta a legtöbbször.

Kylie Minouge mindent mutatott  - nem is mertek közel menni hozzá kamerával, hátha az is kiderül, hogy nincs rajta bugyi -, de végig hűvös maradt.  Robbie Williams majd szétesett a lazaságtól, így elég furcsa párt alkottak a Kids közben.

Nagy nép, sztárok, nagy show, sok performansz - röviden összefoglalva ennyi volt az MTV Awards. Hogy jó volt-e? Akik ott voltak, biztos nem érezték rosszul magukat. Azon érdemes elgondolkozni egy percet, hogy a műsor minőségéért elsősorban a sztárok voltak a felelősek, itt főként nem a fellépésekre gondolok, hanem a díjátadásra. Itt lehet igazán örömet, vagy csalódást okozni a rajongóknak, és nem utolsósorban rajongókat szerezni és elveszteni.

o.k.

A nyertesek:

Legjobb album: Eminem - Marshall Matters
Legjobb női énekes: Madonna
Legjobb férfi énekes: Ricky Martin
Legjobb új banda: Blink 182
Legjobb rock: Red Hot Chili Peppers
Legjobb hip-hop:  Eminem
Legjobb dal: Robbie Williams - Rock DJ
Legjobb pop: All Saints
Legjobb csoport: Backstreet Boys
Legjobb R&B: Jennifer Lopez
Legjobb dance: Madonna
Legjobb ország...

  • Norvégia: Boomfunk MC’s
  • Németország: Guano Apes
  • Olaszország: Subsonic
  • Lengyelország: Kazik
  • Spanyolország: Dover
  • Anglia és Írország: Westlife
  • Holland: Kane
  • Franciaország: Modjo

 Link: MTV Europe

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés