Kiírták a közbeszerzést a szombathelyi elkerülő út új szakaszára

Nemsokára az építkezés is elindul. Hende Csaba a Facebookon jelentette be a hírt.

Megjelent a szombathelyi északkeleti elkerülő út kiviteli terveinek és kivitelezésének közbeszerzési pályázata a közbeszerzési értesítőben – jelentette be a Facebookon Hende Csaba.

A dokumentum szerint 2021. szeptember 28-án közbeszerzési eljárást hirdettek az M87-89. számú főút, Szombathely elkerülő szakasz kivitelezésére, amely magába foglalja az M86 végcsomóponttól a Söptei útig tartó M87-es útszakasz megépítését.

Ebbe a tervezetbe még beletartozik a 89-es főút repülőtér felőli hiányzó szakaszának építése és a Puskás Tivadar utca északi kikötése a 87. számú főútra egy vasúti felüljáróval együtt.

Ilyen lesz az új elkerülő nyomvonala.
Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

 • A 87-es számú főút (távlatilag M87-es gyorsforgalmi út) 3,35 kilométer és 2x2 sávos lesz.
 • A 89-es számú főút 2,38 kilométer hosszú, de csak 2x1 sávos lesz.
 • A 8639. jelű út 1,24 kilométer hosszú és szintén 2x1 sávos lesz.
 • Hende Facebook-posztjában elmondta,hogy a Magyar Kormány kötelezettséget vállalt arra, hogy a legjobb ajánlattevővel szerződést kössön. Hende szerint már a jövő év elején kezdődhet a munka, ami azért is lenne jó mert, ha a 89-es és 87-es utat összekötő, valamint az M86-os úthoz is csatlakozó elkerülő szakasza megépül, akkor a szombathelyi Metro áruház körülötti dugó jóval mérsékeltebb lesz.

  Ajánlatételre annak lesz lehetősége akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben legalább nettó 15 milliárd forint árbevétele származott országos közút építési és/vagy közúti hídépítési feladatok elvégzéséből.

  A lapunk a közelmúltban egy sajtóeseményen Az új kőszegi határátkelőút átadásán megkérdeztük, hogyan áll a Szombathely-Kőszeg gyorsforgalmi ügye 2021. August 17. 15:58 érdeklődött a NIF-nél a Vas megyei gyorsforgalmi utak fejlesztéséről, és már ott beszéltek a mostani közbeszerzési kiírásról.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Kapcsolódó cikkeink

  Az új kőszegi határátkelőút átadásán megkérdeztük, hogyan áll a Szombathely-Kőszeg gyorsforgalmi ügye

  Közben megtudtuk: a 11 ezres Kőszegen éppen egy hárommilliárdos útfelújítási program zajlik.

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Tech