Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kiírták a közbeszerzést a szombathelyi elkerülő út új szakaszára

Nemsokára az építkezés is elindul. Hende Csaba a Facebookon jelentette be a hírt.

Megjelent a szombathelyi északkeleti elkerülő út kiviteli terveinek és kivitelezésének közbeszerzési pályázata a közbeszerzési értesítőben, jelentette be a Facebookon Hende Csaba.

A dokumentum szerint 2021. szeptember 28-án közbeszerzési eljárást hirdettek az M87-89. számú főút, Szombathely elkerülő szakasz kivitelezésére, amely magába foglalja az M86 végcsomóponttól a Söptei útig tartó M87-es útszakasz megépítését.

Ebbe a tervezetbe még beletartozik a a 89-es főút repülőtér felőli hiányzó szakaszának építése és a Puskás Tivadar utca északi kikötése a 87. számú főútra egy vasúti felüljáróval együtt.

Ilyen lesz az új elkerülő nyomvonala
Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

 • A 87-es számú főút (távlatilag M87-es gyorsforgalmi út) 3,35 kilométer és 2x2 sávos lesz.
 • A 89-es számú főút 2,38 kilométer hosszú, de csak 2x1 sávos lesz.
 • A 8639. jelű út 1,24 kilométer hosszú és szintén 2x1 sávos lesz.
 • Hende Facebook posztjában elmondta,hogy a Magyar Kormány kötelezettséget vállalt arra, hogy a legjobb ajánlattevővel szerződést kössön. Hende szerint már a jövő év elején kezdődhet a munka, ami azért is lenne jó mert, ha a 89-es és 87-es utat összekötő, valamint az M86-os úthoz is csatlakozó elkerülő szakasza megépül, akkor a szombathelyi Metro áruház körülötti dugó jóval mérsékeltebb lesz.

  Ajánlatételre annak lesz lehetősége akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben legalább nettó 15 milliárd forint árbevétele származott országos közút építési és/vagy közúti hídépítési feladatok elvégzéséből.

  A lapunk a közelmúltban egy sajtóeseményen Az új kőszegi határátkelőút átadásán megkérdeztük, hogyan áll a Szombathely-Kőszeg gyorsforgalmi ügye August 17. 15:58 érdeklődött a NIF-nél a Vas megyei gyorsforgalmi utak fejlesztéséről, és már ott beszéltek a mostani közbeszerzési kiírásról.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Kapcsolódó cikkeink

  Az új kőszegi határátkelőút átadásán megkérdeztük, hogyan áll a Szombathely-Kőszeg gyorsforgalmi ügye

  Közben megtudtuk: a 11 ezres Kőszegen éppen egy hárommilliárdos útfelújítási program zajlik.

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Tech

  Tovább az oldalra