15-20 ezer forintot is lehet spórolni egy horvátországi nagybevásárlással - sok magyar kihasználja

Még akkor is ennyit spórolnak, ha beleszámolják a benzinköltséget.

A déli országrészben élő magyarok horvátországi üzletekben szerzik be az alapvető élelmiszereket, hiszen egy nagyobb bevásárlásnál több tízezer forintot spórolhatnak - hívta fel a figyelmet az ATV Híradó . A tapasztalok azt mutatják, hogy ha Pécsről, vagy Siklósról, vagy Harkányból átmennek Horvátországba elintézni a húsvéti nagybevásárlást, akkor nagyjából 15-20 ezer forintot is spórolhatnak, még akkor is, ha ehhez hozzászámoljuk a benzinköltséget.

A televízió a részletekre is kitér: a legdurvább különbséget a virslinél tapasztalták, mivel a 91 százalékos hústartalmú virsli itthon átszámítva 77 kunába került, miközben ugyanez a termék egy horvát üzletben csak 13 kuna. Mint kiderült, 17 termékből 14 Horvátországban lényegesebben olcsóbb, ami drágább, az a nálunk ársapkával rendelkező cukor, liszt és étolaj. De ezeknél sincs jelentős különbség. Ráadásul a zöldségek is sokkal olcsóbbak Horvátországban: az uborka, a hagyma és a paradicsom nagyjából fele annyiba kerül, mint nálunk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság