Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Garabonciások és punkok hétvégéje

Két maratoni megmérettetés keresi közönségét! A szombathelyi OMK a hétvégére két olyan programot tervezett, amelyben a zenéé a főszerep. Míg pénteken a verselő daltulajdonosok szolid bemutatkozóst pengetnek, addig a szombat éjszaka a punkoké lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két országos, maratoni megmérettetés keresi közönségét! A szombathelyi OMK a hétvégére izgalmas vendégsereget szerevezett, két olyan programot, amelyben a zenéé lesz a főszerep. Míg pénteken garabonciások, verselő daltulajdonosok és trubadúrok szolid bemutatkozóst pengetnek, addig a szombat éjszaka a líraiságra csöppet sem hajazó punkoké lesz.

Gitáron pendülő szívek
Két tömegigénytől mentes, periférián mozgó műfaj, két tradíció, egy szubkultúra és egy magát magas fokon értékhordozónak tituláló rétegzene. Összecsapásról szó nincs, az egymásra szervezés is kizárva, csupán két egymástól független, kicsinyke, szélmalomharcos fesztivál lesz, végre itt, Szombathelyen.
Nem valószínű, hogy a magát daltulajdonosnak nevező Dinnyés József valaha is punkok társaságában kártyázná el gitáron pendülő szívét. (Kár, a zenei randevú még izgalmas is lehetne.) Tehát biztos, hogy őt szombat éjszaka helyett péntek este, garabonciások, zenés verselők társaságában, a Magyar Énekmondók III. Találkozója Gálaestjén láthatjuk majd. A program január 25-én indul, amikor is a trubadúrok Vas megye kultúrházaiban és iskoláiban tesznek rövid turnét. A szombathelyi közönség 26-án, az esti órákban (19.00-tól) találkozhat a rendezvény résztvevőivel. A gálaest ingyenes, a fellépők: Buda Ádám énekmondó, Dinnyés József daltulajdonos, a nagykanizsai Igricek együttes, Joós Tamás, Samu Gabriella és Prikazovits Ferenc, Kátai Zoltán énekmondó, a kiskunhalasi garabonciás, Kercsmár Zsolt, Kürthy Lajos és a Vándor együttes, Márk Attila énekmondó és a Tarisznyások együttes.

Egész éji őrület
Minden idők legnagyobb szombathelyi punk-maratonja másnap, szombaton startol. Az est legmenőbb csapata a szlovák Konflikt, a somorjai punkbanda, Dinnyés József mellett (minden bizonnyal) a hétvége legnagyobb attrakciója lesz. Őket követik a pécsi HétköznaPI CSAlódások, majd a Z+-os Zsu kedvenc punkcsapata, a Prosectura, akik az Aqua zenekarral párhuzamosan dolgozták fel anno a Barbie girl élettörténetét. Itt lesz a komlói Rózsaszín Pitbull, a budapesti színtérről a Barackca, a Hatóságilag Tilos, a Nesze, és az Érdekfeszület, Zalaegerszegről a Zaklatás, Győrből a Detox, Vasból az Irreális Arculat (IRA) és a Ted’s Village. Kapunyitás: 17.30- kor, zárás pedig hajnali 4 és 5 óra között.

Pais

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés