Összeült az Energia-veszélyhelyzeti Operatív Törzs, ott volt a miniszter is

Egyeztettek, áttekintettek, közleményt adtak ki.

„Először ült össze a szakminiszter vezetésével az Energia-veszélyhelyzeti Operatív Törzs”

– olvasható az Energiaügyi Minisztérium által pénteken este kiadott közleményben.

A dokumentum szerint a testület első alkalommal egyeztetett az aktuális ágazati kérdésekről Lantos Csaba energiaügyi miniszter vezetésével 2022. december 16-án, Budapesten. A napirenden ezúttal is hangsúlyosan szerepelt az ellátási helyzet és kilátások áttekintése, a jövő évi beszerzési lehetőségek feltérképezése.

Az Energia-veszélyhelyzeti Operatív Törzset idén nyáron hozta létre a kormány, irányítását az önálló Energiaügyi Minisztérium megalakulása után vette át az új tárcát vezető Lantos Csaba.

”A testület küldetése változatlan: a magyar családok és a rezsicsökkentett árak védelme, az energiaellátás biztonsága érdekében dolgozik a továbbiakban is” – emlékeztet a közlemény.

Az alakuló ülés
MTI/Kovács Attila

A testületet ez év júliusában hozták létre Egy újabb veszélyhelyzeti operatív törzs alakult Rogán Antallal és Gulyás Gergellyel 2022. July 15. 19:26 , de a fenti MTI fotón kívül meglehetősen keveset lehet tudni róla, azon kívül, hogy az alakuláskor mint tag ott volt Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos.

Aztán november legvégén ismét összeült a törzs Összeült az Energia-veszélyhelyzeti Operatív törzs 2022. November 29. 09:28 . Ekkor kezdett el akadozni a magyarországi üzemanyag-ellátás, de ez Szentkirályi Alexandra szóvivő Facebook-bejegyzéséből – ami leginkább az elhibázott brüsszeli szankiókkal foglalkozott – nem igazán derült ki.

Valójában a mai ülésen elhangzottakról sem lehet tudni konkrétumokat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek