Ifjú alkotókat zsűrizett az Írókéz

A jövő alkotó emberének támogatása – ezt tűzte ki zászlajára az Írókéz Kft, amikor meghirdette képzőművészeti pályázatát. Több mint 300 alkotás érkezett.

Vas megye általános iskolás felső tagozatosai, középiskolásai, valamint a BDF rajz szakos hallgatói köréből várta az Írókéz Kft. azokat a bátrakat, akik téma- és eszközbeli megkötöttség nélkül hajlandóak szíves mustrálásra átnyújtani valamely frissen szült műalkotásukat. Dr. Petrányi Zsolt, a budapesti Műcsarnok főigazgatója, Dr. Gálig Zoltán, a Szombathelyi Képtár igazgatója, Pados Gábor műgyűjtő, az Írókéz Kft. társtulajdonosa, és Dr. Szoboszlai János, a budapesti acb Galéria vezetője ült össze zsűrizni a pályaműveket – volt is mit.

Több, mint 300 munka érkezett ugyanis, s jelen felállás alapján a zsűri 20 oktatási intézmény, illetve művészeti szabadiskola 102 tanulója közül választhatja ki azokat, akik átvehetik az Írókéz Kft. által felajánlott, értékes díjakat. Az idei megmérettetésre különösen nagy számban jelentkeztek a filmesek: 31 multimédiás alkotás várja az értékelést. A tehetségkutató pályázatra beküldött munkákból augusztus 24-én nyílik ünnepélyes díjátadással egybekötött kiállítás, a Savaria Történelmi Karnevál kísérőrendezvényeként.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kultúra