295 millió forintért vállalják a kórházzal szemközti parkoló építését

A szombathelyi önkormányzat most a kormány döntésére vár.

Közeledik a századik epizódhoz a kórházzal szemközti területre tervezett parkolók szappanoperája. Épülhetnek parkolók a szombathelyi kórházzal szemben, ha az állam is úgy akarja May 16. 18:48

Június elején írtuk, "Korábbi ígéretemet megtartom" - írta Gyulyás Gergely kancelláriaminiszter Szombathely polgármesterének June 03. 17:15 hogy Gulyás Gergely kancelláriaminiszter levélben erősítette meg, hogy továbbra is tartja ígéretét, miszerint az állam kifizeti a telek visszavásárlásának és a vállalkozónak a költségeit, valamint a parkolók kialakítását. Ehhez pontos adatokat kért.

A szombathelyi közgyűlés mai (hétfői) ülésén Illés Károly, a Fidesz frakcióvezetője tette fel a kérdést, miért nem vásárolta még vissza az önkormányzat a területet.

Itt is lehetne parkolókat építeni.
Józing Antal

Nemény András polgármester (Éljen Szombathely!) válaszában elmondta, lezajlott a feltételes közbeszerzés, érkeztek ajánlatok is. A legkedvezőbb ajánlat 295 millió forintot tartalmazott, az ajánlattevő ennyiért építené meg a parkolókat.

A polgármester hozzátette, minden adat ismert, erről tájékoztatják is a minisztert. Gulyás Gergely egyébként éppen azt kérte, hogy legyen meg a pontos összeg ahhoz, hogy a kormány teljesíteni tudja az ígéretét.

Kijelentette, ha a kormány határozatot hoz a támogatásról, akkor azonnal visszavásárolják a területet, az előzetes adásvételi szerződés egyébként augusztus végéig érvényes, a vállalkozó addig kényszerpályán van.

A hosszú és olykor már kínos ügyet itt foglaltuk össze, Mekkora az esély arra, hogy parkolók épüljenek a szombathelyi kórházzal szemben? May 02. 07:21 nemrég pedig arról írtunk, Miközben a szombathelyi kórházzal szembeni parkoló ügyét csócsáljuk, pár méterrel odébb egy nagy városi terület áll üresen June 23. 11:03 hogy pár méterre az ominózus területtől van egy önkormányzati terület, ahol nyugodtan lehetne parkolókat építeni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet