"Korábbi ígéretemet megtartom" - Gyulyás Gergely kancelláriaminiszter levelet írt Szombathely polgármesterének

Megoldódik a kórházzal szemközti parkolók ügye?

"Tisztelt Polgármester Úr!

Korábbi ígéretemet megtartom. Amennyiben az abban foglaltak teljesültek, várom Polgármester Úr szíves tájékoztatását.

Tájékoztatom továbbá, hogy jelen levelemet Szombathely országgyűlési képviselőjének, Hende Csaba elnök úrnak tájékoztatásul megküldöm.

Munkájához további jó egészséget kívánok!

Üdvözlettel:

Gulyás Gergely"

A fenti levelet Hende Csaba országgyűlési képviselő posztolta ki nemrég a Facebookon.

Gulyás Gergely levele
Forrás: Facebook / Hende Csaba

"Tartjuk a szavunkat, az üzenet egyértelmű!" - írta a poszthoz Hende Csaba.

Az országgyűlési képviselő azt is írja, hogy most Nemény Andráson a lépés sora.

És meghatározza a lépéseket is:

1. Vásárolja vissza a telket

2. Terveztesse meg a kórházzal szembeni parkolót

3. Írja ki a feltételes közbeszerzést.

A végén Hende is tesz egy ígéretet: "Ebben az esetben a Kormány kifizeti neki a teljes vételárat, a tervezés és a kivitelezés költségét, és ad 35 millió forintot a 4 zanati utcára is."

Ebből derül ki, hogy Gulyás Gergely levele a szombathelyi kórházzal szemközti parkolókról szól. És arról a sajtótájékoztatóról Kórházi parkolók: Gulyás Gergely állami támogatásról, a városvezetés kifogásokról beszél March 04. 13:31 , amit csak a kormánypárti médiának tartott március elején a kancelláriaminiszter.

Egy sajtótájékoztatón tett kijelentésre hivatkoznak

Ahol a tudósítások szerint Gulyás kijelentette, a kormány hajlandó a terület visszavásárlásával és a parkoló kialakításával kapcsolatos összes költségét, de ennek alapfeltétele, hogy az önkormányzat mielőbb vásárolja vissza a hozzá már befolyt vételárból az eredeti áron az ingatlant, terveztesse meg a parkolót, és folytasson le egy feltételes közbeszerzési eljárást, hogy ismertté váljanak a kivitelezés költségei.

A szombathelyi városvezetés szerint viszont egy sajtótájékoztatón tett kijelentés alapján az önkormányzat nem vásárolhatja vissza a területet, mert ebben az esetben felmerül a hűtlen kezelés gyanúja. Később Nemény András az egyik városi közgyűlésen elmondta, hogy levelet írt Gulyás Gergelynek, de arra nem érkezett válasz.

Most itt van Gulyás válasza, igaz, semmi konkrétum nincs benne, csak annyi, hogy teljesít egy olyan ígéretet, amit hivatalosan nem fogalmazott meg az önkormányzat felé.

Viszont a városvezetés pozitívan értékelte a levelet, ezt posztolták ki nemrég a város hivatalos Facebook-oldalára:

"Gulyás Gergely miniszter úr Dr. Nemény András polgármester úr kérésére megerősítette korábbi ígéretét, mely szerint a kormány vállalja a volt városi strand helyén kialakításra kerülő parkolókkal kapcsolatos valamennyi költséget. Azaz a terület visszavásárlását, a vállalkozó felmerült költségeit, illetve a parkoló tervezésének és kivitelezésének költségeit.

A terület visszavásárlásával kapcsolatos adásvételi szerződést aláírtuk, a vállalkozó költségei ismertek, a tervezésre és kivitelezésre vonatkozó feltételes közbeszerzési eljárás hamarosan lezárul.

A júniusi közgyűlés után minden adott lesz ahhoz, hogy a kormány meghozza a szükséges támogató határozatot.

Köszönjük Gulyás Gergely miniszter úr támogatását!

Megvan az előzetes szerződés és kiírták a feltételes közbeszerzési felhívást is

A volt városi strandra tervezett parkolók ügye már egy dél-amerikai szappanopera hosszúságával vetekszik.

A szombathelyi önkormányzat tavaly hirdetett meg Most vehet egy darabot a volt szombathelyi városi strandból, de csak hét másik ingatlannal együtt 2021. June 28. 07:11 egy ingatlancsomagot, amiben benne volt a régi városi strand területéneke egy része is. Nemsokára ki is derült, hogy az új tulajdonos lakóházakat akar ott építeni. Eladták a volt szombathelyi városi strandot, társasházak épülhetnek a területen 2021. October 30. 19:22

Ami ellen lakossági tiltakozás indult, Mennyi parkoló kell a szombathelyi kórházhoz, és ki nem kapott levelet a szakszervezettől? February 07. 15:30 azt nem lehet tudni ez mennyire volt spontán, de a tiltakozásba bekapcsolódtak a Markusovszky kórházban működő érdekvédelmi szervezetek is, azt kérve,hogy a területen inkább parkolók épüljenek.

A választási kampány hevében megérkezett Hende Csaba is, aki ígéretet tett, Hende Csaba a kórházzal szemközti parkolókról és a „kígyómozgás” befejezéséről March 08. 13:38 hogy ha a város visszavásárolja a területet, akkor az összes költségre állami támogatást szerez. De hozzátette, erre csak a választások után lesz lehetőség. Ehhez csatlakozott a már említett módon Kórházi parkolók: Gulyás Gergely állami támogatásról, a városvezetés kifogásokról beszél March 04. 13:31 Gyulás Gergely is.

A hosszú, vitákkal és egyeztetésekkel teli történetben ott tartunk, hogy a terület tulajdonosa augusztus végéig adott határidőt, hogy az önkormányzat visszavásárolja a területet, és garanciát kap, hogy ott parkolók épülnek.

Aláírtak egy előzetes adásvételi szerződést is, ami arról szól, hogy az önkormányzat a korábbi vételáron visszavásárolja a területet, és megtéríti az ügylettel kapcsolatos költségeket. Ez a szerződés viszont csak akkor lép hatályba, ha az állam augusztus végéig garanciát vállal, hogy a terület visszavásárlásának és a parkolók kialakításának költségeit megtéríti az önkormányzatnak.

Két hete egyébként a városvezetés közölte, hogy elindították a feltételes közbeszerzési eljárást a parkolók megépítésére.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet