Eddig: 413 520 / 3 000 000 Ft, 29 támogató. Még11nap.
Légy része az igazságnak!

Jubileumot ünnepeltek a sárvári tűzoltók

150 éves múltja van már a szervezett tűzoltóságnak a városban.

Szeptember 23-án ünnepelte a Sárvári szervezett tűzoltóság fennállásának 150 éves évfordulóját. A Sárvár Arénában emlékeztek a tűzoltók - számolt be a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az alkalmon Csende Sándor tűzoltó alezredes, a Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség megbízott vezetője a sárvári szervezett tűzoltóság elmúlt 150 éves történetét mutatta be.

A jubileumi ünnepségen beszédet mondott Ágh Péter országgyűlési képviselő, Fülep Zoltán tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzoltósági főfelügyelője, valamint Kondora István, Sárvár város polgármestere.

A zászlószalagok, díszoklevelek és ajándéktárgyak átadását után elismerték azokat a tűzoltókat, akik az elmúlt években sokat tettek a Sárváron és a város környékén élő lakosság közbiztonságának érdekében.

Pénzjutalomban részesült:

 • Dénes Bálint tűzoltó őrmester, a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelője
 • Kerekes István tűzoltó törzsőrmester szerparancsnok
 • Nagy Ervin tűzoltó törzsőrmester és Nagy István tűzoltó főtörzsőrmester, beosztott tűzoltók
 • Fülöp László tűzoltó főtörzsőrmester beosztott tűzoltó
 • Léránt Zoltán tűzoltó főtörzsőrmester beosztott tűzoltó
 • Bencsik Roland tűzoltó törzsőrmester gépjárművezető
 • A Tűzoltáshoz Felszerelést Alapítvány, hosszú időn át magas színvonalon végzett tűzvédelmi tevékenysége elismeréséül a Sárvári szervezett tűzoltóság megalakulásának 150. évfordulója alkalmából „Sárvár város és körzete tűzvédelméért” címet adományozta Auer Károly tűzoltó főtörzsőrmesternek, a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának.

  Pénzjutalomban és elismerésben részesült Antal András tűzoltó főtörzsőrmester beosztott tűzoltó, Balogh Norbert tűzoltó zászlós különlegesszer-kezelő, Kránitz Gábor tűzoltó törzsőrmester, Tóth András Géza tűzoltó őrmester és Virág Balázs tűzoltó őrmester beosztott tűzoltók.

  Dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója ajándéktárgyat ajándékozott Kampel Oszkár nyugállományú tűzoltó dandártábornoknak, korábbi megyei igazgatónak, a Sárvári Tűzoltóság egykori parancsnokának.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hírek

  Tovább az oldalra