Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Begolyózott főiskolások - vidámság és sírás a BDF Gólyabálon

A BDF Gólyabál kitűnő terep arra, hogy az újoncok összerázódjanak a felsőbbévesekkel és új ismeretségeket találjanak.

Álmos kapunyitás
A meghirdetett időpontban nincs lökdösődés, tolongás, az MSH-nál a kapunyitást csak néhány főiskolás várja. A többség rutinos, vagy otthon várják ki a megfelelő időpontot, vagy valamelyik erre alkalmas létesítményben oldják meg a ráhangolódást az estére. A nyitótáncig nem is történik semmi érdekes, csupán talán az szúr szemet, hogy néhány vendég már ekkor illuminált állapotban köröz a szemrevaló és éppen pasi nélküli hölgyek körül. Arra hajaznak, hogy ők most lazák és frappánsak, de inkább csak elüldözik a lányok józanabbját. Az még inkább ciki, hogy másnap nem is emlékeznek cselekedeteikre, nyomás alatt jópofának vélt tetteikre és talán nem is értik majd, miért kerülik őket a nők. De ez legyen az ő dolguk.

Fotó: ifj. Tánczos Mihály

A Lorigo TSE nyitótánca után a gólyák a színpad elé rebbennek, hogy ott elmondhassák az esküt. Bátran száll a fiatalok hangja, de Isten óvja Szombathelyt attól, hogy bárki is komolyan vegye az elhangzott szöveget. Még szinte vissza sem értek a hallgatók az asztalaikhoz, amikor már a színpadra penderült a Back II Black és belecsaptak a lecsóba. A második számra már besűrűsödött a küzdőtér.

Tanultak a hibákból
Fotó: ifj. Tánczos MihályA szervezők nem követték el azt a bakit, amit a korábbi években hasonló jellegű rendezvényeken tapasztalhattunk. Nem próbálták szórakoztató, vagy látványelemekkel megszakítani a táncot, így a hangulat töretlenül emelkedett. A bálozók nem tudták, hogy az első számok után már megérkezett az első bejelentés is a rendőrségre a hangos zenével kapcsolatban. (Tapasztalatunk alapján az MSH SZTK felőli oldalán található klub bocsátott ki magából olyan hangot órákon át, mintha egy vaskereteket szállító IFÁ-t pakoltak volna meg mélynyomóládákkal. A zörgés és a zaj rövidtávon is roppant idegesítő volt.) A tombolasorsolásra sok felajánlás érkezett, de az ajándékokat árukapcsolás keretében „szórták ki”, azaz több értékes nyereményt kaphatott valaki egy tombolaszelvénnyel. Talán az alkohol is tompította a szelvénytulajdonosok hallását, de alig volt nyeremény, amit az elsőként kihúzott szelvénnyel elvitt volna valaki. A fődíjat, ami sok más mellett egy külföldi út volt szintén csak második húzásra sikerült átadni.
A sorsolás után ismét a tánc lépett elő elsőszámú programmá, ezúttal Roy és Ádám prezentálásában, majd DJ Herczeg dobálta a talpalávalót a zajkeltőkbe.

Bekockult fejjel
A buli legnagyobb ötlete minden bizonnyal a Vodafone kis kockácskái voltak, amelyekből minden asztalon akadt néhány. A tenyérben elférő, átlátszó kockák apró fémgolyókat tartalmaztak, amelyeket be kellett juttatni egy lyukba, építménybe, valamibe. (Lásd: 80-as évek vásárfiája és egérlyukas játéka ) Mint az képgalériánkból is jól látszik, nagyon sokan szenvedtek a golyók megfelelő helyre juttatásával. Volt, aki már az őrület határán volt a féltucat golyót tartalmazó kockájával. A játékból egyébként rengeteg változatot találtunk. Jópofa szuvenír volt a mobilcégtől a mobiltelefonnal készített és azonnal kinyomtatott fotó is. A vörös kanapén egymást érték a párok. Az MSH büféje zárva volt, de a főiskolások több helyen is gondoskodtak „hadtápról”. Az árak barátságosak voltak.

Párcsere
Fotó: ifj. Tánczos MihályA bálba párral érkező hallgatók nem feltétlenül párral hagyták el a bulit. Vagy nem ugyanazzal, akivel érkeztek. Szemtanúi voltunk jópár „drámának”, ezek rendre az előtérben és az MSH előtt zajlódtak. Volt hölgy, aki csendben ejtett néhány könnyet friss exéért, de volt olyan is, aki magas hangon sipítozva rendezett nagyjelenetet. „Te engem szeretsz, Te b*i, érted?” –tudatosította az álláspontot egy ifjú főiskolás hölgy a pasijával, aki kissé indiszponáltan tekintett a mellette elhaladókra. Találkoztunk olyan hölggyel is, akit a párja ottfelejtett a bálban. Természetesen friss szerelmek is szövődtek és ebben is segített a kocka. „Nem tudod, hogy kell megcsinálni ezt a vackot?” –tette fel a kérdést a mellettünk lévő asztalnál ülő hölgynek egy sármos fiatalember, aztán másfél óra kockázás és nevetgélés után már csók is csattant a táncparketten. Nemhiába, bátraké a szerencse.

Hajnali őrangyal
Három óra körül egy férfire lettünk figyelmesek az MSH előtt. A markáns bajuszú úr odament a földön ücsörgő, pityergő, vagy éppen mámoros fiatalokhoz és talpra állította őket, vagy a mellettük állókat kérdezte, ismerik-e az illetőt és segítenek-e neki hazajutni? Mi pedig az urat kérdeztük meg küldetése céljáról. Mint kiderült, a 66 éves nyugdíjas rendőr a nagyobb bulikkor rendszeresen megjelenik és a maga módján gondoskodik arról, hogy a kidőlt fiatalok épségben hazakerüljenek. Az önkéntes munkavállalóként dolgozó őrangyal azt is elárulta, hogy az bosszantja fel a legjobban, ha valaki átlép egy elesett embertársa felett, vagy messziről kikerüli azt, aki éppen segítségre szorulna.

Fotó: ifj. Tánczos Mihály

Jó buli volt
Összességében meglepetések nélküli, jó bulit hoztak össze a szervezők. Aki akart, találhatott beszélgető-, tánc-, vagy bármi egyéb partnert magának. Képgalériáink a ruhakölteményekbe is betekintést nyújtanak. Aki pedig tudja, hogyan kell kirakni a nyolc csöves Vodafone kockát, az jelentkezzen a szerkesztőségben, mielőtt összetörnénk szerencsétlen játékszert!!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Galéria

Tovább az oldalra