A megyei könyvtár

A Petőfi Sándor utcában egymás szomszédságában áll az úgynevezett "tizennégy emeletes" és a Berzsenyi Dániel Megyei Könyvtár épülete.

A Petőfi Sándor utcában egymás szomszédságában áll az úgynevezett "tizennégy emeletes" és a Berzsenyi Dániel Megyei Könyvtár épülete.  Mindkettő a 60-as évek végén épült Medvedt László tervei alapján. A könyvtár 1970-ben készült el, a kor legmodernebb tervezési elveinek megfelelően. A régen várt új épületben kapott helyet a könyvtár állománya, amelynek megalapozása Pável Ágoston nevéhez fűződik. A mintegy 4100 kötetnyi alapállomány évről-évre nőtt, 1960-ban 43 ezer kötetet számlált, napjainkban pedig már eléri a félmilliót.

Ez a megépültekor tágas, korszerű épület már évek óta szűkősnek bizonyult, de a bővítésre csak most, harminc évvel az átadás után kerülhetett sor. A nagy felújításra készülődve már elkezdték a könyvtár költöztetését az itt dolgozók, hogy majd a munka jutalmaként, 2002. márciusában újra birtokba vehessék a tágasabb, modernebb KÖNYVTÁRAT. 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Múltbanéző