Múltbanéző: Fő tér 8.

Régi képünk 1964. decemberében készült, amikor új telefonfülkét kapott a 17-es AKÖV ház előtt telepített Köztársaság téri taxiállomása.

A mai épület helyén lévő barokk ház földszintjén patika, az első emeleti lakás feletti szinten pedig gyógynövényszárító padlás volt. Patikusai közül a legnevezetesebb Gutten György, aki a XVIII. közepén működött a városban.
A patika helyet kapott a ma is látható műemlék jellegű, korai historizáló lakóépületben is, ami 1880 után készült a régi helyén. Ez a hangulatos Szentlélek Gyógyszertár. A lakóházban több mint fél évszázada virágbolt is működik.
Érdemes közelebbről is megnézni az épületet, mert néhány szép, korabeli részlet, például a kapuszín arany-vörös színben pompázó mennyezetfestménye, máig megmaradt.

Mint ahogyan a képen is látható, ezelőtt a ház előtt volt 1986-ig - ekkor tiltották ki a járműforgalmat a Fő térről - a taxiállomás.
Felvételünk 1964. decemberében készült, amikor is új telefonfülkét kapott a 17-es AKÖV ház előtt telepített Köztársaság téri taxiállomása.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Múltbanéző