Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Art Station: graffiti az épülő metróállomás mélyén

A nyár folyamán egyszer már jófejnek mutatta magát a fővárosi közlekedési vállalat, és ugyanezen a helyszínen, az építési területet körbevevő palánkokon létrejöhetett a Write 4 Gold graffitiverseny. Most egy hétvégére ismét barátja lett a BKV az egyébként sokat üldözött graffitiseknek: rendelkezésükre bocsátotta a budapesti Köztársaság téren épülő állomást, hogy bombázzák tele rajzokkal. Úgy is tettek.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Art Station a föld mélyén
ritka alkalom, amikor nem utasítanak ki egy építési területről
Unger András

Annyi zűrös hírt hallani a budapesti 4-es metró háza tájáról, hogy nem csoda, ha a BKV minden lehetséges úton igyekszik menteni a renoméját. Valószínűleg ez adhatott okot arra, hogy kölcsönadják a nyolcadik kerületi Köztársaság tér szerkezetkész metróállomását az utca meg nem értett művészeinek, akik ezt megköszönték szépen, és szombaton elárasztották a 25 méter mélyen fekvő betonhodályt tarka festményeikkel.

Art Station a föld mélyén
tiszteletet parancsoló betonmonstrum
Unger András
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Az Art Station fedőnevű rendezvényre, a szó szerinti undergroundba egy biztonságos, a látens tériszonyt azonban még így is felébresztő acélállványzat lépcsőjén lehetett lejutni - hat órás érkezésünkkor a helyszín már a legteljesebb mértékben be lett lakva, asztalokkal-székekkel, miniatűr kiállítással, grátisz Sport szelettel és alkoholmentes büfével (noha a hozott sörök hamar előkerültek), az oldalfalakon megelevenedő óriásrajzokkal. A gigantikus űr közepén, a leendő metrósínek nyomvonalai között egy színpadon - a helyszín jellegéből fakadó kongó hangélmény ellenére - sorra követték egymást a főleg hiphop előadók, a gyémánttorkú ghánai énekesnőtől, Senától kezdve az Akkezdet Phiai formációig.

Műveiket az utolsó pillanatig finomítgatták a graffititársadalom legismertebb honi figurái, ezúttal rendőri üldöztetéstől mentesen - egyedül a megállíthatatlan por okozott némi fennakadást a légutakban. A továbbiakról képgalériánk mesél.

Art Station a föld mélyén
tudjuk, hogy klikkelni szeretnél!
Unger András
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés