Art Station: graffiti az épülő metróállomás mélyén

A nyár folyamán egyszer már jófejnek mutatta magát a fővárosi közlekedési vállalat, és ugyanezen a helyszínen, az építési területet körbevevő palánkokon létrejöhetett a Write 4 Gold graffitiverseny. Most egy hétvégére ismét barátja lett a BKV az egyébként sokat üldözött graffitiseknek: rendelkezésükre bocsátotta a budapesti Köztársaság téren épülő állomást, hogy bombázzák tele rajzokkal. Úgy is tettek.
Art Station a föld mélyén
ritka alkalom, amikor nem utasítanak ki egy építési területről
Unger András

Annyi zűrös hírt hallani a budapesti 4-es metró háza tájáról, hogy nem csoda, ha a BKV minden lehetséges úton igyekszik menteni a renoméját. Valószínűleg ez adhatott okot arra, hogy kölcsönadják a nyolcadik kerületi Köztársaság tér szerkezetkész metróállomását az utca meg nem értett művészeinek, akik ezt megköszönték szépen, és szombaton elárasztották a 25 méter mélyen fekvő betonhodályt tarka festményeikkel.

Art Station a föld mélyén
tiszteletet parancsoló betonmonstrum
Unger András

Az Art Station fedőnevű rendezvényre, a szó szerinti undergroundba egy biztonságos, a látens tériszonyt azonban még így is felébresztő acélállványzat lépcsőjén lehetett lejutni - hat órás érkezésünkkor a helyszín már a legteljesebb mértékben be lett lakva, asztalokkal-székekkel, miniatűr kiállítással, grátisz Sport szelettel és alkoholmentes büfével (noha a hozott sörök hamar előkerültek), az oldalfalakon megelevenedő óriásrajzokkal. A gigantikus űr közepén, a leendő metrósínek nyomvonalai között egy színpadon - a helyszín jellegéből fakadó kongó hangélmény ellenére - sorra követték egymást a főleg hiphop előadók, a gyémánttorkú ghánai énekesnőtől, Senától kezdve az Akkezdet Phiai formációig.

Műveiket az utolsó pillanatig finomítgatták a graffititársadalom legismertebb honi figurái, ezúttal rendőri üldöztetéstől mentesen - egyedül a megállíthatatlan por okozott némi fennakadást a légutakban. A továbbiakról képgalériánk mesél.

Art Station a föld mélyén
tudjuk, hogy klikkelni szeretnél!
Unger András
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra