Kiütötte a Bayern a Viktóriát

Bajnokok Ligája mérkőzésnek adott otthont Szombathely. A hazai csapat ugyan kikapott, de a vezetőedző ennek ellenére nem szomorkodott. Mint mondta, a jobbtól kikapni nem szégyen.

Újra felfedezték a szombathelyi sportbarátok a város NB 1-es női labdarúgócsapatát. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy közel 1000 néző volt kíváncsi a Viktória FC – Bayern München Bajnokok Ligája labdarúgó mérkőzésre.

Új még a műfaj

Idén először írták ki a BL-t (a legrangosabb nemzetközi kupát) női labdarúgó csapatok számára. Az újdonság ereje érezhető volt a pályán is. Bár inkább a nemzetközi meccsek hangulatához, és az ezres nézőszámhoz kevésbé szokott Viktória tűnt megszeppentebbnek. A Bayern néhány percnyi ismerkedés után gólt vágott a szombathelyieknek. Érezhető volt a két csapat közti szakadék. A németek folyamatos támadásokkal jöttek a vasiakra, akiknek viszont sokszor még a labda megtartása is gondot jelentett. Az első félidő kétségtelenül a Münchené volt. A 0-4-es fél idei eredmény is ezt mutatta.

Viktória FC - Bayern München
Viktória FC - Bayern München 0-5 - Tekintse meg galériánkat!
Mészáros Zsolt

A második negyven öt percben ráültek a németek az eredményre. Kissé kiengedtek, ez pedig a Viktóriának elegendő volt, hogy új erőre kapjon. A magyar bajnok érezhetően felnőtt a feladathoz és több kapura veszélyes támadást is vezetett. Gólt azonban, hol a pontatlan passz miatt, hol pedig fölérúgás miatt nem sikerült szereznie a Viktóriának. A hosszabbításban aztán a Bayern megadta a kegyelemdöfést. 0-5-ös eredménnyel zárták a találkozót.

Az egyenes kiesésű kupa sorozat visszavágóját október 7-én, este hat órakor rendezik Münchenben.

Viktoria Fc-Fc Bayern Munchen
Tekintse meg második galériánkat is!
Unger Tamás

Markó Edina a Viktória FC vezetőedzője: A második félidővel elégedett vagyok, az elsővel már kevésbé. Tizenhárom válogatott játékosom van, akik utánpótlás vagy felnőtt meccseken már szokhatták a nemzetközi légkört. Ám úgy látszik a mai feladattól mégis megremegett a térdük. Én ennek ellenére csak gratulálni tudok a lányoknak, hogy idáig eljutottunk. Nagyon jó csapat a Bayern, és mint tudjuk, a jobbtól nem szégyen kikapni.

Günther Wörle a Bayern vezetőedzője: Az első félidőben azt játszottuk, amit vártam is a csapatomtól. Gyors, agresszív, letámadó játékot. A második félidőre kicsit kiengedtünk, elfáradtunk. A múlt hétvégi bajnoki mérkőzés sokat kivett a lányokból, ez látható volt. Nem volt komplett a gárda, mert tíz játékosom is sérüléssel bajlódik, de örülök, hogy így is nyerni tudtunk. Köszönjük a vendéglátást és hogy ilyen sokan kilátogattak a találkozóra.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

A Bayern Szombathelyen - Sporttörténeti pillanat előtt a Viktória

Szerdán este hat órától a Bajnokok Ligája főtábláján a német Bayern Münchent fogadja a Rohonci úton a Viktória FC Szombathely. Edző és játékos is bizakodik, meglepetésre készülnek.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport