Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

4,4 ezer dolgozójától válik meg a Schaeffler-csoport

Az új szombathelyi gyárat nem érintik a leépítések.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A hírek szerint 4400 munkahelyet szüntet meg és több gyárát bezárja vagy értékesíti a Schaeffler-csoport – írja az Autonews cikkére hivatkozva a Portfolio.hu .

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A szombathelyi és debreceni üzemmel rendelkező német járműipari-beszállító óriás a koronavírus-járvány szektorra gyakorolt kedvezőtlen hatásai miatt kényszerül erre a lépésre.

Bloomberg

A járvány miatt jelentősen visszaesett a járművek iránti kereslet a világban, és bár Kínában gyors visszarendeződés következett be, más meghatározó autópiacokon a várakozásoktól elmaradt a visszaépülés üteme.

A visszaeső kereslet, a csökkenő rendelésállományok pedig arra ösztönzik az iparági szereplőket, hogy csökkentsék gyártókapacitásaikat, meglévő munkavállalóik létszámát - írják.

A Schaeffler esetében azért is jelentenek nagy kihívást az autóipari változások, mert főként a belső égésű motorral működő járművekhez gyárt alkatrészeket.

A cégcsoport döntése elsősorban németországi üzemeket, valamint két meg nem nevezett európai gyárat érint a vállalat tájékoztatása szerint.

Az említett 4,4 ezer dolgozó leépítése fokozatosan, 2022 végéig tart majd.

Szombathelyi szempontból lényeges, hogy a cég a jövőben nagy figyelmet fordít az elektromos autókra.

Ennek során a bühli telephelyet az e-mobilitási megoldások és elektormotorok tömeggyártására alkalmas központtá fejlesztik, ezzel párhuzamosan 500 új munkahelyet is létrehoznak a németországi központban.

Az is kiderült, hogy Szombathelyen megépül a 150 munkahelyet jelentő robotizált új gyár Építik az új szombathelyi Schaeffler-gyárat May 08. 08:34 , amely már az elekromobilitás köré szervezi a termelését.

Az épülő új Schaeffler-gyár Szombathelyen (májusi állapot)
Facebook/Schaeffler

Az Portfolio írására hivatkozva azt kérdeztük a Schaeffler Savaria Kft.-től, hogy a mostani bejelentések érintik-e bármi módon a cég szombathelyi üzemét, de egyelőre még nem kaptunk választ.

Ha megtörténik, frissítjük írásunkat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gazdaság

Hirdetés