Tavasznyitás sosem látott kiállítással

"15 év 15 bábszínház" címmel nyílt kiállítás tegnap este a szombathelyi Irokéz Galériában. A tárlat egyedülálló, itthon soha egy helyen nem állított ki ennyi bábszínház. Ezennel hivatalosan is kezdetét vette a Tavaszi Fesztivál.

Ez a tárlat nem csupán a Mesebolt Bábszínház múltjáról, jelenéről és jövőjéről szól, hanem 15 magyarországi bábszínház 15 évéről. Mivel a színház – így a bábszínház is – állandóan változó, alakuló kortárs művészet, a szervezők azt szeretnék, ha a kiállítás nézői átfogó képet kapnának arról: hol tart ma a bábjátszás Magyarországon, milyen utak, milyen irányzatok alakultak ki.

15 év 15 bábszínház
Nézzen még több képet bábokról!
Mészáros Zsolt

Kiállítók: Bóbita Bábszínház, Budapest Bábszínház, Ciróka Bábszínház, Csodamalom Bábszínház, Griff Bábszínház, Harlekin Bábszínház, Kabóca Bábszínház, Kolibri Családi Színház, Kövér Béla Bábszínház, Ládafia Bábszínház, MárkuSzínház, Mesebolt Bábszínház, Napsugár Bábszínház, Vaskakas Bábszínház, Vojtina Bábszínház

A kiállítás megtekinthető minden nap 9.00-12.00 és 14.00-18.00 óráig látogatható. A belépés díjtalan.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Tavaszi kulturális bezsongás – könnyen és komolyan

Hidegen fújnak a szelek, nyakig sálba burkolózva, átfagyva estem be az egykori Művészetek Háza, mára Agora Szalonjába. Tulipánnal köszöntöttek a szervezők. Jó ez, nőnap után egy nappal, a Tavaszi Fesztivált várva.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra