Virágéknál ég a világ, avagy Bloomsday 2002.

Az idei Virág-vasárnap programja
Már pénteken, július 14-én kezdetét veszi a szombathelyi Virág-féle összművészeti kavalkád. A fiatalokat tömörítő Puk Csoport ugyanis este nyolctól "Virágéknál ég a világ?" címmel rendhagyó bulit szervez. A Szelestey utca 44 szám alatt tartandó polgári összejövetel programja egyelőre titok, a részletekről a helyszínen tájékozódhatunk.
A Virág Lipót tiszteletére rendezett kulturális fesztivál a hős regénybéli bolyongásának egyetemes napján, július 16-án folytatódik tovább.

Virág-vasárnap, azaz Bloomnap 2002.
A szombathelyi virtuális bolyongók köre a Fő téren tizenegy tájban gyülekezik majd, ahol Leopold Bloom házánál (Fő tér 41.) röpke protokollon acélozza magát. Itt Szabó Gábor polgármester és Brian McElduff, Írország Nagykövetségének I. titkára köszönti majd az egybegyűlteket. Eztán, miközben a Hétrét együttes eljátssza az ír és a magyar himnuszt, fellobogózzák a regényhős házát. A tömeg az utca lepecsételése közepette az Elender székházba vonul majd, ahol (11. 30-tól) a Hétrét együttes ír népzenei koncertje, továbbá szabadtéri ír kocsma, benne Kocsis János söre és Blum János bora várja. Ugyanitt, az Abbázia Klubban (12.30-tól) a 21. számú Leopold Bloom mappa kiállítását is megtekinthetjük.

A "Létezés" és más délutáni bemutatók
A kulturális program a Művészetek Házában, Békés Pál: Nyelvlecke című könyvbemutatójával (14. 00) folytatódik. Ugyanitt (15. 00 órától) lesz látható a Dáblin 4 - "Létezés" című kiállítás, melyet Sean Murphy ír producer, a "Fantasztikus Európa" című Friderikusz -produkció állandó szereplője nyitja meg. /A tárlat megtekinthető július 4-éig, munkanapokon 10.00 órától 17.00 óráig. / Eztán a Művészetek Háza szalonjában J. "Joyce: Kisebb művek" című kötetét a szerkesztő, Kappanyos András mutatja be. Szintén a szalonban (17. 00 órától) a Bécsben élő szerzővel, Bujdosó Alpárral találkozhatunk, aki az Ünnepi Könyvhétre megjelenő, "Csillaglassúsággal" című kötetét ajánlja az olvasók figyelmébe.

Este aztán találkozhatunk magával Leopold Bloommal is. Akik a találkozásban közreműködnek: az Édaín Együttes tagjai és D. Kiss Ildikó énekes. A randevú helye a Malom Söröző lesz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kultúra