...és akkor jött Trummer – Bronzot nyert a Körmend

Tizenöt ponttal is vezetett már a Szolnoki Olaj KK a bronz csata harmadik, mindent eldöntő találkozóján, amikor pályára lépett Trummer Rudolf. A körmendi játékos hárompontosai visszahozták a csapatát és megnyerték a meccset.

Pár napja nyerte meg a Körmend utánpótlás csapata, a Törpördögök a gyermek országos bajnokságot. A fiatal sportolókat a találkozó elején, nagyoknak kijáró rigmusokkal köszöntötte a körmendi közönség.

Aztán kezdetét vette a bronz csata harmadik, mindent eldöntő meccse.
Kezdetben Barro pontjaival vett lendületet a Szolnok, majd Ferencz betörése után már a Körmend neve mellett is szerepelt pár pont. Azonban a hazaiak nagyon rossz dobószázalékot produkáltak, így a vendég gárda könnyedén nyerte az első negyedet.

A második etap közepén már minden hazai szurkoló temette a Körmendet, ám akkor pályára lépett Boldizsár és Trummer. Mind a két játékos új színt, lendületet és nem utolsó sorban pontokat produkált a pályán, a Körmend pedig így hamar ledolgozta addigra már 15 pontra duzzadt hátrányát. A félidőre már a hazaiak vezettek.

A folytatásban hullámzott ugyan a hazaiak teljesítménye, de összességében továbbra is magabiztosan vezettek a vasi piros-feketék. A végjátékban nagyon kapaszkodott az Olaj, a Körmend azonban résen volt, így egy bronzéremmel gazdagodott a Rába-parti gyűjtemény.

MJUS-Fortress Körmend – Szolnoki Olaj KK
Boldizsár játéka meghatározó volt
Horváth Balázs

Sabáli Balázs, a Körmend edzője: Ezt a mérkőzést hatalmas akarattal hoztuk vissza, leginkább azon játékosoknak köszönhetően, akik a szezon folyamán kevesebb lehetőséget kaptak. Meg szeretném köszönni a szurkolóknak az egész éves buzdítást, a menedzsmentnek a támogatást, a csapat játékosainak, hogy az utolsókig küzdöttek. Ezt a harmadik helyet is meg kell becsülni annak ellenére, hogy a szurkolók és a csapat döntőbe szeretett volna jutni, de azt gondolom, hogy ez az eredmény is egy bizonyos fajta siker.

Pór Péter, a Szolnok edzője: A mérkőzést nagyon jól kezdtük, 15 pont is volt már a különbség, amikor a Körmend utánunk eredt. A félidőre át is vette a vezetést a hazai csapat, innen pedig hiába próbáltuk, nem tudtuk visszavenni a vezetést. Sorsdöntő volt Boldizsár pályára lépése, akinek a harcosságát átvette a körmendi csapat és megnyerte a bronzérmet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Főanyag1