Fazekas Róbert: Szenzációs visszatérés!

Annus Adrián tanítványa 64 méter, 18 centiméterrel második lett a lengyelországi Bydgoszczban rendezett 10. Európai Atlétikai Fesztiválon. Fazekas megelőzte többek között a legrangosabb diszkoszvető versenyt, a Gyémánt Ligát is vezető Kővágó Zoltánt is.

A pekingi olimpia után először állt dobókörbe Fazekas Róbert, a Haladás VSE diszkoszvetője a bydgoszczi 10. Európai Atlétikai Fesztiválon.

Annus Adrián tanítványa két éves kihagyás és gerincműtét után ragyogó formában kezdte az idei szezont. Kiegyensúlyozott, jó versenyzéssel 64 méter, 18 centiméterig jutott, megelőzni csak a hazai pályán szereplő, világbajnoki ezüstérmes Piotr Malachowski tudta (67.56).

Fazekas teljesítményéről mindent elárul, hogy megverte a világ legrangosabb diszkoszvető versenyének élén álló, szintén magyar Kővágó Zoltánt.

– Jó érzés volt ismét versenyezni, az pedig külön öröm, hogy így sikerült a visszatérés. Nagy kérdés volt számomra, hogy a tavalyi gerincműtétem után már idén is lesz-e esélyem a világelit után eredni. Jól éreztem magam a versenyen, de ez csak a kezdet, a barcelonai EB-ig még hátra van két hónap, addig mindent el kell követnem azért, hogy utolérjem a legjobbakat. Kedden Varsóban versenyzek, szombaton Zágrábba megyek, remélem, hogy ezeken a viadalokon is hasonlóan szerepelek – mondta Fazekas Róbert a Nyugat.hu-nak.

Annus Adrián Fazekas Róbert edzőjeként most debütált, a tréner a helyszínen nézte végig tanítványa bydgoszczi produkcióját.

– Akik benne vannak a versenysportban, azok tudják, hogy mekkora tettet hajtott végre Robi. Hosszú kihagyás után ilyen eredménnyel visszatérni minden dicséretet megérdemel. Elégedett vagyok, de ez még csak a kezdet – mondta Annus Adrián a Nyugat.hu-nak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Főanyag1