60 milliót kaphat a FALCO

Módosítják a szombathelyi költségvetést, hogy a kosárcsapat több pénzt kapjon. Ráadásul egy forintért adják el részüket a városnak a kistulajdonosok. Úgy látják, Gráczer György ügyvezető továbbra is alkalmas a helyzet és a csapat menedzselésére. Mi meg megkaptuk a magunkét, hogy kérdeztünk.

Marton Zsolt fideszes frakcióvezető és Lazáry Viktor, a sportbizottság elnöke tartott sajtótájékoztatót ma kora délután a Városházán. Téma a FALCO kosárlabdacsapata volt.

– Én a gazdasági dolgokról, Lazáry Viktor pedig a szakmai részről fog beszélni – mondta Marton, miután üdítőre invitálta a sajtó képviselőit.

A plusz 60 millió év végéig elég

Megtudtuk: a költségvetést módosító indítványt nyújtanak be, melyben 60 millió forintos támogatást kérnek a FALCO-nak. Később kiderült az is, hogy ez a pénz 2010. december 31-ig biztosítja a klub zavartalan működését.

Martontól megtudtuk azt is, hogy a kistulajdonosok jelezték, nem tudnak részt venni a hiány pótlásában, ezért 1 forintért megválnak tulajdonrészüktől. Egy korábbi kistulajdonos, Molnár Miklós elengedte a sárga-feketék felé fennálló 800.000 forintos tartozását (lakásbérleti díj), míg a Pannonsport Kft arról a 400.000 forintról mondott le, ami a Magyar Kupa rendezéséért járt volna neki.

– Korábban elhangzott, hogy a kistulajdonosok szoros üzleti kapcsolatban álltak a csapattal. Ez úgy igaz, hogy egyikük adott két autót ingyen a légiósoknak, egyért pedig jutányos bérleti díjat kért. Ez volt a szoros kapcsolat. A kistulajdonosokat egyébként semmi nem kötelezte a tőkepótlásra, ha ez szúrta volna bárkinek a szemét, bármikor felvethette volna a témát. Mindannyian azt mondták, hogy segíteni akartak a csapatnak – mondta Marton.

Mi kérdeztünk, ők megsértődtek

Itt feltettük a kérdést: igazak-e azok a hírek, hogy van olyan kistulajdonos, aki idén nagyobb pénzösszeget vett fel a csapattól.
Marton azt mondta, hogy nem tud erre pontosan válaszolni, mert nem ismeri a FALCO könyvelését.
Ismét próbálkoztunk. Kíváncsiak voltunk arra, hogy ha írásban elküldjük ezt a kérdést, utána tudna-e nézni a dolognak. Válasz helyett Lazáry tanácsot adott. Jelesül, hogy kérdezzük meg az ügyvezetőt. Marton pedig kijelentette, hogy jogtalanul biztosan senki nem vett fel pénzt a csapattól.
Aztán megkaptuk, hogy miközben ők kiegyeznek, mi (hogy pontosan mit értett ezen, nem tudjuk) szét akarjuk verni a megállapodást.

Szerettük volna megtudni azt is, hogy az utóbbi idők politikai acsarkodása mennyire ártott a csapatnak. Konkrétan azt tudakoltuk, köze-e van-e ennek ahhoz, hogy egyetlen meghatározó játékost sem sikerült megszerezni.

Erre Marton elmondta: nem tartja szerencsésnek, hogy egy politikus mezeket lobogtat sportolók mellett, és mindenáron politikai tőkét akar kovácsolni a város népszerű csapataiból. Ő minden párttársát távol fogja tartani ettől.
– Gráczer Györgytől egyébként azt a tájékoztatást kaptam, hogy például Vojvoda Dávid esetében nem a mostani helyzet volt az oka annak, hogy nem tudtuk Szombathelyre csábítani.

Aztán megkaptuk a magunkét, mert kérdeztünk. Egy lendülettel jött a „nyugatozás” és a „czeglédyzés”. (A jelenlévő újságírók őszinte ámulatára)

Azért valami válasz is jött. Marton szerint Czeglédy sportpolitikailag sokat tett a Haladásért és a FALCO-ért. Tárgyalt, harcolt a közgyűlésben, de felelősségét nem lehet nem észrevenni abban, hogy gazdaságilag így alakultak a dolgok. – Ennek ellenére most nem felelősöket kell keresni, hanem megoldásokat – jelentette ki.

Lazáry pedig azt mondta, hogy minden megállapodás a kistulajdonosokkal, aláírva ott lapul az előterjesztésben, amit csütörtökön megkapnak a képviselők. – Kértem az ügyvezetőt, hogy egy hosszú távú koncepción is dolgozzunk, ne csak szezonról-szezonra próbáljunk meg élni. Jó lenne, ha a közeljövőben nagyobb szerepet kapnának a szombathelyi nevelésű játékosok – mondta Lazáry.

Kiderült, a FALCO-t a nyolcba várják, és Gráczer György tökéletesen tudja menedzselni a jelenlegi helyzetet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Nem minden Falco kistulajdonos viselkedett egyformán?

Nemrég írtuk meg Önöknek, hogy a Falco kosarasainak kistulajdonosai megválnak a tulajdonrészüktől, mivel nem fizették be a tőkepótláshoz szükséges pénzt. Ám voltak ketten, akik azt mondják, fizettek volna. Erről írtak nekünk helyreigazítási közleményt.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Főanyag1