Itt van újra! – Fazekas bronzérmes

Hatalmas bravúr, a Haladás VSE diszkoszvetője bronzérmet nyert a barcelonai Európa-bajnokságon.

Fazekas Róbert a barcelonai Európa-bajnokságon 66 méter, 43 centiméteres dobásával bronzérmet nyert. Az atléta gerincműtétje után három hónappal később kezdte el edzéseit riválisainál, ennek tükrében, és az elmúlt évek hányattatásait figyelembe véve, győzelemmel felérő bronzérmet tudhat magáénak.

A győzelmet a lengyel Malachowski, az ezüstérmet pedig a német Harting szerezte meg.

A verseny után Fazekas Róbert váratlanul érkezett meg a büfében álló szurkolóihoz, akik hatalmas üdvrivalgással fogadták. Miután kihámozta magát szimpatizánsainak öleléséből Jürgen Schult, a diszkoszvetés világcsúcstartója lépett oda hozzá, és gratulált a szombathelyi sportolónak. Ezt követően, aki élt és mozgott és persze odafért hozzá, győztesek kijáró tisztelettel köszöntötte Fazekas Róbertet, aki ma este visszakerült a diszkoszvetés világelitjébe.

Örömszavak Barcelonából

Fazekas Róbert, Európa-bajnoki bronzérmes diszkoszvető: Nagyon nehéz most mit mondani. Már attól is boldog vagyok, hogy itt lehettem. Még fel kell fognom, hogy bronzérmet nyertem, azt hiszem, túlteljesítettem azt, amit a közvélemény elvárt tőlem. Természetesen szó sincs arról, hogy ez a végállomás. Jövőre világbajnokság, majd olimpia. Nem tudok elég hálás lenni azoknak, akik az elmúlt nehéz időszakban kitartottak mellettem, és segítettek. Köszönöm!

Annus Adrián, Fazekas Róbert edzője: Fantasztikus! Aki benne van a sportban, tudja, hogy micsoda hihetetlen eredmény ez. Fazekas Róbert egy klasszis. Hatalmas versenyző, aki ezt ma este is bizonyította. A lengyel és a német verhetetlen volt. Ellenük nem sikerült ledolgozni azt a hátrányt, ami azt jelentette, hogy Robi gerincműtéte miatt három hónappal később kezdtük az edzéseket. Maximálisan elégedett vagyok és rendkívül büszke Robira.

Czeglédy Csaba, alpolgármester, magánemberként Fazekas Róbert főtámogatója: Nagy élmény volt a helyszínen végigélni azt a csodát, amit Robi ma este csinált. Gratulálok a bronzéremhez és természetesen gratulálok a másik szombathelyi bronzérmesnek, Pars Krisztiánnak is. Vele kapcsolatban azonban szigorúan magánvéleményként, azt mondom, hogy ha életmódot váltana, és Annus Adrián lenne az edzője, sokkal eredményesebben szerepelne a különböző világeseményeken. Az életmódváltás kapcsán nem csak a levegőbe beszélek, ugyanis sikerült már szombathelyi sportolónak ebben eredményesen segítenünk.

Fazekas Róbert helyszínen lévő szurkolói: Szép volt boy!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Pars Krisztián bronzérmes (Frissítve)

Alig valamivel több, mint 80 méter kellett volna az aranyhoz... - Pars Krisztiánt és Németh Kristófot Barcelonában értük utol.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport