Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

500 forintért vertek meg és akartak szexre kényszeríteni egy férfit Ajkán

A két 18 éves fiú nem tévedett abban, hogy van készpénz a férfinél, de arra biztosan nem számítottak, hogy csak ennyi.

Rablás súlyosabban minősülő esete és könnyű testi sértés bűntette miatt vádat emelt az Ajkai Járási Ügyészség azzal a két 18 éves fiatallal szemben, akik 2020. október 9-én késő éjszaka kiraboltak egy férfit Ajkán. Egyiküknek pedig szexuális kényszerítés miatt is felelnie kell – olvasható az ügyészség hivatalos oldalán.

A vádirat szerint az elkövetők este 11 óra után távoztak egy helyi kocsmából, amikor felfigyeltek az ittas sértettre. Egyikük cigarettát kért a náluk jóval idősebb, 60-as éveiben járó férfitól, aki közölte, hogy nem dohányzik, egyszersmind megkérdezte a fiataloktól, hogy merre találja a buszpályaudvart. A vádlottak ezután a belváros felé mentek, amikor az autóbuszállomásnál újra meglátták a sértettet. Ekkor az egyik elkövető felvetette, hogy a férfinak biztos van pénze, vegyék elő tőle, amelybe társa bele is egyezett.

Követték a férfit, majd a buszpályaudvar előtti parkban utolérték, ahol egy sötét, bokros résznél rátámadtak, egyikük ököllel fejen ütötte, melytől a sértett a földre került, ahol mindkét vádlott többször megrúgta, megütötte az összehúzódva védekező férfit. A sértettnek végül sikerült felállnia, és futva próbált menekülni, ám a vádlottak utolérték, és ismét bántalmazni kezdték, melynek következtében a férfi megint elesett.

A két fiatal ezek után is ütötte és szidalmazta a sértettet, majd egyikük szexuális cselekmény eltűrésére akarta kényszeríteni, de miután a sértett ellenállt, felhagyott a szándékával. Társa végül átkutatta a földön fekvő sértett zsebeit, és az ott talált 500 forintját elvette. Az ajkai rendőrök röviddel a bűncselekmény elkövetése után a fiatalokat elfogták.

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A koránál és egészségi állapotánál fogva védekezésre korlátozottan képes sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy beismerésük és tárgyalásról történő lemondásuk esetén az Ajkai Járásbíróság a szexuális kényszerítéssel is vádolt elkövetőt 9 év, míg társát 8 év fegyházbüntetésre ítélje.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra