Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hatvan százalékban kész az M8-as Körmend és Rábafüzes közti szakasza

A teljes hosszon építkezés folyik, jövőre át szeretnék adni.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A múlt héten beszámoltunk Vasszentmihálynál már megcsodálható Magyarország egyik leghosszabb völgyhídja August 12. 19:16 arról, hogy látványos szakaszába érkezett a vasszentmihályi völgyhíd építése.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Akkor elárultuk azt is, hogy kérdéseket küldtünk a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-nek (NIF) az M8-as gyorsforgalmi út Körmend és az országhatár (Rábafüzes) közötti szakaszával kapcsolatban.

Az említett szakasz ugyanis látványosan készül, szinte mindenhol munkások serege nyüzsög.

M8 építése, útépítés
Józing Antal

„Az M80 autóút készültsége jelenleg 60%. A közel 30 kilométeres szakasz teljes hosszán folyik a kivitelezés. Az egyes szakaszok műszaki készültsége eltérő, bizonyos szakaszokon a beton burkolat alap készül, más helyszíneken már az aszfalt kötőréteg is elkészült” – mondta megkeresésünkre Hideg András, a NIF kommunikációs igazgatója.

M8 építése, útépítés
Józing Antal

Hozzátette: Jelenleg a hídépítési munkákhoz kapcsolódóan "pályalemez betonozás és rézsűkúp burkolási munkák folynak, valamint árkok burkolása történik."

"A teljes projekt befejezése várhatóan 2021-ben megtörténik"

– közölte Hideg András.

M8 építése, útépítés
Horvátnádaljánál is van egy völgyhíd
Józing Antal

A teljes szakasz forgalomba helyezése előtt várhatóan az alsóbb rendű keresztező utak és műtárgyaik kerülnek ideiglenesen forgalomba helyezésre annak érdekében, hogy a főpálya befejező munkálatai elkészülhessenek – tudtuk meg.

M8 építése, útépítés
Kattintson a képre a galériához!
Józing Antal

Olvasóink körében már többször fellobbant a vita arról, hogy vajon elég-e a 2x1 sáv.

Az M8-as (M80-as) nyomvonala Körmend és Rábafüzes között
BZ

Erről csak annyit, hogy ez elvileg majd 2 x2 sávosra bővíthető, és az osztrák oldalon is ugyanilyen lesz az S7-es keleti szakasza.

Osztrák oldalon a most épülő S7-es jelenti az összeköttetést az A2-es autópályához
ASFINAG

Az EU-által finanszírozott útszakaszról műszaki és egyéb részleteket az Europa.eu weboldalon lehet magyarul olvasni, ahogy azt is, hogy miért fedezi a teljes költséget (239 millió euró, azaz kb. 80 milliárd forint) az unió.

Ahogy a térkép is jelzi, a beruházás nyomán jó néhány Vas megyei település lélegzik majd fel, és korábban egy körmendi sajtótájékoztatón Bebes István polgármester arról beszélt , hogy nagy reményeket fűz az úthoz, amely újabb befektetőket vonz a Vas megyei városba.

Ha minden igaz, ez nemsokára ki is derül.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tech

Hirdetés