Ők a szombathelyi kultúra díjazottai

Szommer Ildikót, Trajbár Balázs Lászlót és Csonka Tamást díjazták tegnap Szombathelyen a Magyar Kultúra Napja alkalmából. A gálán fellépett Molnár Piroska, a Nemzet Színésze, valamint a Varidance tánccsoport is.
Szommer Ildikó - Kiemelkedő Kulturális Munkáért Díj I. fokozat
Szommer Ildikó
Bonyhádi Zoltán

Szommer Ildikó - Kiemelkedő Kulturális Munkáért Díj I. fokozat

A Vas Megyei Múzeumok Igazgatóságának igazgatóhelyettese. Diplomáit Szegeden és Budapesten szerezte. Szombathely kulturális életében meghatározó intézményeket és szervezeteket – Savaria Múzeum, Vasi Múzeumfalu, Savaria Történelmi Karnevál, Vasi Múzeumbarát Egylet, Martinus Vallási és Kulturális Egyesület, Szombathelyi Turisztikai és Testvérvárosi Egyesület – képviselve kiemelkedően segíti ezen intézmények, szervezetek, egyesületek szakmai tevékenységét. Munkájának egyik ékessége a Savaria Történelmi Karnevál megszervezése az indulásától kezdve. Nevéhez kötődik a rendezvény 2000-ben történő újbóli életre hívása és az újszerű, egyedi koncepció megalkotása. Kiemelkedő, példamutató munkája nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy a karnevál 2011-ben a „Kiváló Minősítésű Fesztivál” és a „Nyugat-magyarországi régió kiemelt örökségturisztikai rendezvénye” címet viselhette. Csapatával 2009-ben Vasi príma díjasok lettek. Kiemelkedő munkája, értékmentő, teremtő akarata, alázata példaértékű.

Trajbár Balázs László - Kiemelkedő Kulturális Munkáért Díj II. fokozat
Trajbár Balázs László
Bonyhádi Zoltán

Trajbár Balázs László - Kiemelkedő Kulturális Munkáért Díj II. fokozat

Zenei tanulmányait 1974-ben kezdte trombita szakon a Bartók Béla Zeneiskolában. Szalay Ödön hatására került a Városi Fúvószenekarba. 2001-ben, a városi zenekar egyesületté válásakor annak alapító tagja lett. 2006-tól alelnökként, 2011 óta elnökként is részt vesz a zenekar munkájában. Mindkét posztban sokat tett a szombathelyi fúvóstalálkozók megszervezéséért. Elnökké választása óta a zenekar egyre több felkérést kap. Munkájuk elismeréseképpen az 55. jubileumi koncert fővédnökségét dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter vállalta el. Nagy gondot fordít a civil szervezetekkel való együttműködésre. 2007-től a Szombathelyi Civil Kerekasztal Kulturális szekciójának vezetője, 2010-től elnökségi tagja.

 
Csonka Tamás - A Kultúra Támogatásáért Díj
Csonka Tamás
Bonyhádi Zoltán

Csonka Tamás - A Kultúra Támogatásáért Díj

A Csonka Fivérek Kft. ügyvezetője, a szombathelyi kulturális élet meghatározó mecénása. A Lamantin Jazz Fesztivál és Improvizációs Tábor kiemelt illetve fő támogatója, a rendezvény létének egyik meghatározó pillére. Rendszeres természetbeni támogatásként biztosítja a Weöres Sándor Színház vendégszínészeinek, rendezőinek, más kulturális intézmények, szervezetek vendégeinek elszállásolását, vendégül látását. Mindemellett évek óta a város egyik kiemelkedő sportegyesületét, a Viktória Football Clubot is jelentős mértékben támogatta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra