Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Goa fesztivál helyett szülinapi buli Bükön

Mivel nem kaptak engedélyt, partivá alakultak. A hivatalos szervek és a környékbeliek valószínűleg attól tartottak, hogy valamiféle kábítószeres tobzódás folyik majd a büki erdőben.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahogy korábbi cikkünkben foglalkoztunk már vele Nem lesz Goa Bükön: beintett a katasztrófavédelem 2013. May 17. 13:31 , a katasztrófavédelem nem adott engedélyt a Deeprog Gathering háromnapos erdei goa fesztiváljára. Kimondva, vagy kimondatlanul, attól féltek a hivatalos szervek és a környékbeliek, hogy valamiféle kábítószeres tobzódás folyik majd a büki erdőben.

A fiatalok azt mondták, nem zavarta őket a rendőrség, csak a dolgukat tették
Esőben
Tánczos Mihály
Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

A rendezvény így hivatalosan elmarad, helyette a helyszínen (Acsád és Bük között fekvő egykori Ablánc Csárda) a hétvégén szülinapi bulit tartanak. Mivel magánrendezvényként belépőjegy szedése nélkül tartják, árulni sem lehet, így nem számít nyilvános eseménynek. A szervezők már biztos bukják a pénzüket, de legalább nem kellett hazaküldeni a sok országból érkező vendégsereget. Péntek este körülnéztünk az acsádi erdőben.

Elmarad a goa buli Abláncnál
Csillagkapu, a háttérben klasszikus goa díszletek - a többi képért katt!
Bonyhádi Zoltán

A bejáratnál a parkolóban magas fokú rendőri jelenlétet tapasztaltunk, itt voltak a kutyák is. Valószínűleg kitűnő kábítószer keresők is voltak köztük. Amúgy minden híresztelés ellenére nyugodt a hangulat, balhénak a legkisebb jelével sem találkoztunk. Csak sok emberrel és kisgyerekes családokkal. A buli területén tett rövid sétánk során megnéztük a feldíszített helyszíneket. Ha nem szakadt volna az eső, még gyönyörködni is lehetett volna.

A helyszínre érkezők csomagjaiban kábítószert kerestek a rendőrök
Rendőrök és fesztiválozni vágyók
Tánczos Mihály

Mi is az a Goa?

Goa India legkisebb állama a Dekkán-félsziget nyugati részén, a Malabár-part és a Nyugati-Ghátok határvidékén, a pihenni vágyók egyik legkedveltebb célpontja: van, aki az indiai állam gazdag kulturális örökségéért vagy a paradicsomi tengerpartjáért megy oda, van, de olyan is akad, akit a virágzó drogkereskedelem vagy éppen a hippi-örökséget ápolók máig élő és lélegző, barátságos és spirituális közössége vonz.

A sziget azonban arról is ismeretes, hogy itt fejlődött ki a goa trance, amit a Woodstock-érában kicsúcsosodó pszichedelikus hagyományok elektronikus zenei folytatásaként szoktak jellemezni. A goa trance lüktető, tekeredő-csavarodó, savas hangzásáért a mai napig szerte a világon milliók rajonganak, és Magyarországon is gyakran tartanak ilyen bulikat, sok UV-reagens festékkel, színes és vibráló dekorációkkal, tábortűzzel. Többek között Ozora az egyik legismertebb "főhadiszállás."

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés