Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Így épült a 8-as főút

Az utolsó szakasz éppen a II. világháború kitörése előtt készült el.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Érdekes fotókat tett közzé az inno-anno.blog.hu, többek között a 8-as főútról. Kevesen tudják, hogy a Dunántúlt kelet-nyugati irányban átszelő főút építése a múlt század '30-as éveinek második felében kezdődött, és épp a világháború kitörése előtt készült el az utolsó szakasz, Vasszentmihály és az országhatár között.

http://inno-anno.blog.hu
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Az út (Budapest felől, és az akkori építési irányt nézve) Székesfehérváron ágazik el a 7-es főútból, Veszprémet, Ajkát, Jánosházát, Vasvárt, Körmendet érintve Rábafüzesnél éri el az országhatárt. A főutat szinte teljesen új nyomvonalon építették, az akkori tervezés ma már komoly gondokat jelent, mert a mai forgalomhoz és az autók sebességéhez képest túl sok a kanyar és túl meredekek a szintkülönbségek.

http://inno-anno.blog.hu

Az utat azóta szakaszonként többször felújították, néhány helyen négysávosra bővítették, felüljárókat alakítottak ki Különszintű csomópontot alakítanak ki a 8-as főút hajmáskéri csomópontjánál 2013. October 10. 14:16 , a legújabb tervek szerint autópályává építik Autópályákat tervez a kormány - győzött a zalai lobbi? 2012. June 11. 07:48 , keleti irányba meghosszabbítják, Dunaújvároson át Szolnokig. Ez viszont csak 2030 és 2040 között várható, addigra úgyis százéves lesz a főút.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Különszintű csomópontot alakítanak ki a 8-as főút hajmáskéri csomópontjánál

Ez biztonságosabb közlekedést tesz lehetővé a helyieknek és az átutazó turistáknak is.

Autópályákat tervez a kormány - győzött a zalai lobbi?

Rábafüzestől Veszprémen át Szolnokig haladna az M8-as, a 86-osból autóút lenne. 15 éves tervről van szó.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Múltbanéző

Hirdetés