Májusfa kitáncolás citeraszóval

Kenyeriben régen hagyomány volt a májusfa kitáncolása, most megpróbálják ezt feléleszteni - írja olvasónk.

Ez év május elején néhány magánszemély - sok más településhez hasonlóan - májusfát állított a művelődési ház elé, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a lassan feledésbe merülő májusfa-kitáncolás szokását újra felelevenítsék. A kezdeményezéshez csatlakozott a Kenyeri Rábamenti Citerazenekar Egyesület, az általános iskolások és sok magánszemély is. A májusfa-kitáncolásra 2015. május 29-én került sor.

A programot az iskolások tűztánca indította, majd a Kenyeri Rábamenti Citerazenekar dalai következtek. Körtánccal és énekszóval búcsúztatták a májusfát, mielőtt a legények kivették. Ezek után minden résztvevőt csülkös gulyással és a kenyeri asszonyok által készített süteményekkel vendégeltek meg. A művelődési ház előtti téren este tíz óráig tartott a tánc és nótaszó. A résztvevő mintegy 150 falubeli és elszármazott emlékezetesen szép estét töltött együtt. Köszönet mindenkinek, aki támogatta a rendezvényt. A szervezők szeretnék, ha újra hagyománnyá válna Kenyeriben ez a szép régi ünnep.

Tűztánc az iskolások előadásában
Olvasó
A Kenyeri Rábamenti Citerazenekar ifjú citerásai
Olvasó
A kitáncolás pillanatai
Olvasó
A Kenyeri Rábamenti Citerazenekar előadása
Olvasó
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Jelentem