WSSZ: Az első képek a 9700 premierjére érkező vendégekről

„Este színházba megyünk!” – ez az a mondat, amivel ma nagyon sokan eldicsekedtek Szombathelyen. Ma került sor a Weöres Sándor Színház 9700 c. darabjának premierjére, ami igazi mérföldkő a szombathelyi színháztörténelemben. Első galériánkban a vendégeket kaptuk lencsevégre, akik között sok ismert szombathelyi polgárt felfedeztünk, de lesz még képünk bőven a darabról és a közönségről is.

Színház a középpontban

Ma nagyon sok ember gondolatai forogtak a színház körül. Sokan vannak, akik nem hitték néhány éve, hogy valóban eljön ez a pillanat, de a 9700 telt házas premierje igazi bizonyíték arra, hogy a város jó úton halad színházügyben. Bőséges képgalériánkban a Weöres Sándor Színház első darabjának premierjére érkező vendégek tekinthetők meg, de hamarosan kritikával és még bővebb galériával is jelentkezünk. Ezen galériánk megjelenésekor még javában tart az első felvonás, mire a nézők hazaérnek, már láthatják magukat oldalainkon. Kérjük ne rejtsék véka alá véleményüket a darabról, a színészekről és a színházkérdésről sem.

A Weöres Sándor Színház 9700 c. darabjának premierje előtti percek
A Weöres Sándor Színház 9700 c. darabjának premierje előtti percek
Tánczos Mihály

Adatok, érdekességek

Aki még nem járt a társulat honlapján, annak ajánljuk, tegyenek egy kiruccanást a www.wssz.hu oldalra. Rengeteg kép, információ és érdekesség vár ott a színházbarátokra és azokra, akik ezután terveznek megismerkedni a színház világával.

A Weöres Sándor Színház 9700 c. darabjának premierje előtti percek
A Weöres Sándor Színház 9700 c. darabjának premierje előtti percek
Tánczos Mihály

Frissítés: Néhány felvétel a premier utáni pillanatokról, önfeledt ünneplésről.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Szombathely a Kultúra Magyar Városa

A megyejogú városok közül Szombathely lett a Kultúra Magyar Városa 2009. cím birtokosa. A pályázat eredményét pénteken délután jelentette be az oktatási és kulturális miniszter.

Weöres Sándor Színház: 9700 – műfaja csapatjáték

Jordán Tamás annyiban már mindenképpen beváltotta ígéretét, hogy közönségdarabot kaptunk. A Weöres Sándor Színház első darabjának teljes második felvonását még a bemutató előtti egyik próbán láttuk. A habkönnyű 9700 egészen biztos, hogy a szombathelyieknek és nem a fővárosi kritikusoknak készült.

Így zajlanak a 9700 próbái!

Január 16-án láthatja a közönség az új szombathelyi színház első darabját, a 9700-at. A város történetét bemutató vígjáték előkészületei már teljes erővel zajlanak. Elmentünk a jelmezes próbára, hogy Önök is láthassák, mi készül a Weöres Sándor Színházban.

Beszélgetés Kiss Mari színésznővel

„Ez a fajta színházi munka és létezés hiányzott az életemből...” – Mosolyog, sugárzik, belülről is. Öröm hallgatni. Először a próbáról faggatom, aztán belemelegszünk a beszélgetésbe, és a mindennapokba.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Galéria