Véget ért a szombathelyi tornász világkupa

Összesen nyolc érmet gyűjtöttek a magyarok. A zárónap legszebb pillanatait fotósunk is megörökítette.

Három arannyal, két ezüsttel és három bronzzal zárták a magyarok a szombathelyi Aréna Savariában a Waberer's Torna Challenge Világkupát. Szombaton és vasárnap is minden döntőben szerepelt magyar versenyző – számolt be a Magyar Torna Szövetség honlapja.

Torna Világkupa 2023
Ifjú szurkolók. A képre kattintva galéria nyílik.
Pataki Gergely

Az első döntős napon Mayer Gréta és Mészáros Krisztofer szerezte az első magyar medáliákat. Mindketten aranyérmesek lettek. Mayer Gréta ugráson, Mészáros pedig talajon végzett az élen. A következő – hazai dobogós helyeket hozó szer a felemáskorlát volt, Székely Zója első, Cziffra Bettina Lili pedig harmadikként végzett.

Az utolsó nap első férfi döntőjében Molnár Botond volt érdekelt, aki 13.999 pontjával kiérdemelte, hogy felálljon a dobogó harmadik fokára. A folytatásban két magyar ezüst következett. Czifra Bettina Lili talajon, Mészáros Krisztofer pedig korláton lett második.

Torna Világkupa 2023
Czifra Bettina Lili talajon ezüstöt, felemáskorláton bronzot szerzett.
Pataki Gergely

A Waberer's Torna Challenge Világkupa utolsó döntőjében Mészáros egy bronzzal tette teljessé éremkollekcióját Szombathelyen, ugyanis harmadik lett. (Szombaton talajon szerzett aranyat.

A szombathelyi Tömböl Boglárka(Delfin SI SE) ugrásban tehette próbára magát. Bogi a selejtezőben a kilencedik lett, így a szombati döntőn a nemzeti csapat tartalékaként izgulhatott a többiekért.

A tornászok következő megmérettetése jövő hétvégén lesz. A csapatbajnokságnak és az országos bajnokságnak a fővárosi Központi Tornacsarnok ad otthont.

Torna Világkupa 2023
Cziffra Bettina Lili a legfiatalabb rajongókkal
Pataki Gergely

A képekre kattintva galéria nyílik.

Torna Világkupa 2023
Pataki Gergely
Torna Világkupa 2023
Pataki Gergely
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport