Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A38-as koncerttel ünnepelte a 25 éves születésnapját a Anima Sound System

Még legalább ennyit nekik!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Komoly mérföldkőhöz érkezett az Anima Sound System, Szombathely egyik legmeghatározóbb zenei exportcikke. A csapat legfényesebben a '90-es évek végén a 2000-es évek elején ragyogott, akkor szinte nem volt olyan zenei platform, ahonnan ne a Csinálj sok, sok gyermeket refrén bömbölt volna.

Az egyik legismertebb Anima-dal a csinálj gyereket

Az Animában azonban nem állandóak a dolgok. Ahogy a csapat összetétele, úgy a zenéjük is folyamatosan változik, ezzel pedig talán egy kicsit a közönségük is. Népzene, reggie, elektronikus zene, dub & bass, fényinstallációhoz készített zenei aláfestés vagy éppen Bob Dylan dalokból összeállított adventi koncert, manapság pedig a technóval kevert afrikai népzene. Ez mind az Anima.

Minden esetre a szombathelyi Prieger testvérek 25 éve alapított zenekara a mai napig megtalálja a közönségét.

Az ős Anima: Preiger Zsolt, Németh Tamás, Prieger Szabolcs
Bonyhádi Zoltán

A nyolcvanas évek végén kezdtünk el az Animához hasonló dolgokkal foglalkozni az öcsémmel. De gondolj csak bele, ha otthon van két testvér és az egyik mondjuk a puffon dobol, a másik meg gitározik és dalokat ír és ebből kerekedik ki valami, aminek mondjuk a vége az így 20-25 év távlatából az, hogy én is ahogy felkelek, egyből a gitáromhoz nyúlok, és dalocskákat eszkábálok rajta... Ez valamiféle önkifejezés-szerű, valljuk be, kicsit őrült folyamatosság, ami nem megrendelésre működik, és egyébként ilyen soha nem is volt.

Az ősidők... Jucus és a még aprócska Fanni

Mesélt nekünk az ősidőkről Preiger Zsolt a zenekar vezetője, egy korábbi interjúban A VIVA-gömbön túl: Prieger Zsoltot kérdeztük 2012. June 08. 15:01 .

A csapat péntek este az A38 hajón mega-giga koncerttel ünnepelte a szülinapot.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés