Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Minden vasi zenebuzi tapadjon a Duna tévére szombaton

A Soulwave most hétvégén adja elő a Kalandort A Dalban.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bár A Dallal kapcsolatban vannak fenntartásaink , de a versenyben szereplő Soulwave mellett töretlen a lelkesedésünk. A vasi fiatalokból álló zenekarról először 2010-ben adtunk hírt . Akkor még elég komolyan a szárnypróbálgatás időszakát élték Fodor Mátéék, azóta egy rövid ideig szünetelt is a csapat, aztán egy jó két éve úgy döntöttek ismét gitárt ragadnak, és új inspirációkkal telve nekiláttak dalokat írni. Közben nyelvet is "váltottak" és az angol dalszövegeket magyarra cserélték.

A Souwave tavaly decemberben a Halott Pénz előtt óriási bulit csinált a szombathelyi MSH-ban
Garai Antal Atom
Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Megnyerték a szép emlékű Nyugat Rádió dalversenyét, a Számháborút, és bekerültek a legnagyobb világsztárokat tömörítő Universal kiadó istállójába . Tavaly év végén pedig jelentkeztek az Eurovíziós dalfesztivál előszobájába, A Dalba.

Tegnap végre, a mozgó mennyezet mellett, megtudtuk, hogy a most szombati, második Válogatóban kapott helyet a Soulwave a Kalandor című dalukkal. Amit, ha valaki még nem hallott volna, most gyorsan indítson el és fertőződjön meg vele.

A vasi zenekarnak a Fedor Kyra, Muri Enikő, Pál Benjámin, Pápai Joci, Radics Gigi, Sapszon Orsi, The Couple, Totova valamint a Zävodi + Berkes Olivér előadókkal kell majd megmérkőzniük. A tíz résztvevőből hatan jutnak tovább. A zenekarok egyrészt a zsűri, másrészt pedig a közönség szavazatai alapján mehetnek a következő körbe. Így nagyrészt rajtunk is múlik majd, hogy a Soulwave meddig jut el a versenyben.

A közmédia egyébként megpróbálja, szerény kis eszközeivel tolni a hypevonatot. A Dal résztvevők például lehetőséget kaptak, hogy akusztikus verzióban is előadják szerzeményüket. Ez egyrészt baromi jó lehetőség, hiszen egy-egy dal, így újfajta színt tud megmutatni. Másrészt pedig ezeket az akusztikus változatokat külön megversenyezteti az MTVA. A dalokra a www.mediaklikk.hu oldalon lehet szavazni.

A Soulwave is járt már a Magyar Rádió legendás 8-as stúdiójában. Az ott készült akuszikus Kalandort a fotóra kattintva lehet elérni.

Soulwave
http://www.mediaklikk.hu

A Dal most szombati adása, 19:30-kor kezdődik a Dunán.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés