Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tóth Gabi sámánasszonnyá változott A Dalban

Volt nagy örömünk a harmadik előválogatóban, de akadtak kínos pillanatok is.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szombaton este harmadjára feszültek egymásnak az énekesek és zenészek A Dalban. A mezőnyben pedig ott volt a vasi Soulwave is. Aki már olvasott tegnap este Nyugatot, az tudja, hogy hogyan vették a fiatalok az akadályt, de aki még nem, annak most nem fogok előre spoilerezni.

Harsányi Levente tenyér viszketést okoz
mtva
Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Nekem a Dal továbbra is komoly X-Faktor utánérzést tol A Dal csak amolyan butított változatban. Azt most talán hagyjuk is, hogy a Harsányi Levente – Tatár Csilla párostól komolyan viszket a tenyerem, bár a műsor legkevésbé róluk szól, mégis ott lebegnek az egész műsor felett.

A magyar Macskanő, Fedor Kyra
mtva

A válogatót Fedor Kyra nyitotta a Got to Ne a Day-el. Kyra bomba alakján kívül más nagyon nem maradt meg bennem. Egy villódzó, nagyon meg akarjuk mutatni produkció volt, a nagy igyekezetnek azonban nyögés lett a vége. Frenreisz Karcsi bácsi azért megnyalta a szája sarkát a látottak után.

A Závodi + Berkes Olivér duó azonban már nagyot ment. Nekem nagyon bejött a kis Závodi zenei világa. Már a Dalfutárban felfigyeltem rá, komoly zenei frissességet és látásvilágot tolt ott is, és most itt is hozta ezt. Egyből a fülembe mászott, a zsűri is egekig magasztalta. Nem volt véletlen.

Závodiék nagyon odatették
mtva

Valószínű az a kisebbfajta népharag, ami Tóth Gabi Totova nevét illette végül meghátrálásra kényszerítette az énekesnőt és visszaváltott az eredeti nevére. Igaz, Tóth Gabi felőlem bármit csinálhat, számomra ő a díva. Ez a flórklórból táplálkozó elektrobugee is nagyon jól állt neki. Bár mondom, ő bármit, bárhol, bármikor el tud énekelni. Biztos továbbjutó volt.

Tóth sámánasszony Gabi
mtva

Egy kis Harsányi Levente vicceskedés-cunami után jött Sapszon Orsi. Bár Orsi nagyon helyen volt, de azért na. Nem tudom, hogy jutott be ez a dal az élő adásba, unalmas, lassú, közhelyes. Eluntam. A zsűri pedig leginkább Orsi hamis hangjait vette elő az értékelésben.

Aztán végre színpadra állhatott a Soulwave. Nagyon elfogult vagyok a zenekarral szemben, de még így is meg kell jegyeznem, hogy megy ez jobban is Máté, na. Egy kicsit elizgulva éreztem a produkciót. Az ének nem jött ki úgy, ahogy az igazán megy. Both Mindent Nagyon Tudok És Ezt Kioktató Stílusban El Is Mondom Miklós meg azt jegyezte meg, hogy a szöveg meg nem alkudásával ellentétben a zene bizony megalkuszik. Én meg szeretnék kérni egyetlen egy sláger címet Both Miklóstól. Köszi!

A Soulwave kicsit elizgulta, de így is továbbjutottak
mtva

A Soulwave ugyan az első körben kevés pontot kapott, de aztán a közönség tovább juttatta őket. A Dal elvégre a közönségnek van.

Vége van! A Couple dala kb. ebből az egy sorból állt meg. Nekem megint egy nem bejövős dalt jelentett, ha tehettem volna, elkapcsoltam volna.

Bíztam egy jobb folytatásban, mert jött Muri Enikő. A Jericho nekem komoly Katy Perry utóérzést hordozott. Ez persze nem jelenti azt, hogy rossz lett volna. Az biztos, hogy Muri Enikő rutinos előadói vénája sokat segített a muzsikán. Amúgy meg itt jegyezném meg, hogy A Dal és az Eurovízió is dal verseny, nem énekverseny. A kettőt válasszuk már szét egy huszárossal.

Muri Enikő előadása sokat hozzátett a dalhoz
mtva

Fater’s Eyes, ezzel folytatta a mindent elsöprő élő show-t Pál Benjámin. Langyos víz volt ez is, komolyabb átütő erő nem volt benne. Bár legalább annak örültem, hogy egy újabb hangszeres dalról van szó.

Korrekt pop nóta

– mondta Zséda. Én se tudtam volna jobban összefoglalni.

Hátra volt még két produkció. Az utolsó előtti volt Radics Gigi előadásában a See it Through. Hát ember legyen a talpán, aki meg tudja jósolni, hogy az Eurovíziós közönségnek mi fog bejönni, de az ilyen fajta nagy ívű dalok szoktak feküdni. Már most nagy esélyesnek tartom a dalt a végső győzelemre. Gigi meg amúgy is profi a színpadon. Bár még egyszer mondom, dal és nem énekversenyről van szó.

Pápai Joci zárta a sort, Origo című roma himnuszával. Izgalmas volt, kuriózum és lüktető. Azért rádiós sláger nem lesz belőle az tuti, annak ellenére, hogy a zsűri most tovább juttatta.

A végén nagy volt az izgalom, de aztán csont nélkül jutott tovább a Soulwave
mtva

Továbbjutott Tóth Gabi, Závodi + Berkes Olivér, The Couple, Pápai Joci, Radics Gigi és a Soulwave. Az elődöntőt jövő héten pénteken és szombaton zavarja le a Duna World.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés