A helyijáratok miatt perli a szombathelyi önkormányzatot a Volánbusz

Korábban már felbukkant ez a variáció. Megjósolhatatlan, mi lesz ebből.

Az utóbbi hetekben lapunk többször foglalkozott a Blaguss szombathelyi indulásával. Mint közismert, az osztrák-magyar cég január 1-től átvette a megyeszékhely helyijáratainak működtetését.

Eddig főleg a gyakorlati kérdések kerültek szóba (járatok, menetrend, jegyvásárlás stb.), és némileg el is feledkeztünk arról, hogy a pályázaton vesztes Volánbusz már nyáron jelezte A Volán nem hagyja annyiban, hogy nem az övék lett a szombathelyi helyijárat 2021. July 02. 09:11 :

a rendelkezésére álló jogi eszközökkel kíván érvényt szerezni álláspontjának.

Később is felbukkant A Volánbusz bíróságra megy, mert elveszítették a szombathelyi helyijárat működtetésére kiírt pályázatot 2021. August 04. 19:02 ez a hír, de nem lehetett tudni, hogy mennyire komoly.

Most viszont lehet.

Január 1-től eltűntek a Volán helyijáratos buszai a szombathelyi utcákról
Kiss Tamás

A VOLÁNBUSZ Zrt. Kommunikációs Igazgatósága ugyanis közleményt juttatott el lapunknak, amelyben ez áll:

„A Volánbusz szabályos, a valós költségekre fedezetet nyújtó pályázatot adott be, és mivel megítélése szerint a kihirdetett eredmény a pályázati felhívásban foglaltakra, a jogszabályi környezetre, valamint a benyújtott ajánlatok tartalmára tekintettel jogszerűségi aggályokat vet fel, a közlekedési társaság Szombathely Önkormányzatával szemben jogszabálysértés tényének megállapítása iránt indított polgári pert a Szombathelyi Járásbíróságon.”

Ami azt jelenti, hogy a bíróság mondja majd ki, hogy szabályos volt-e, hogy a tavaly júniusi közgyűlés a Blaguss Agora Hungary Kft. ajánlatát szavazta meg győztesnek Bebukta a Volán Szombathelyt – Januártól a Blaguss fogja üzemeltetni a helyijáratokat 2021. June 18. 19:19 a szombathelyi tömegközlekedés működtetésére, többek között azzal az indoklással, hogy a versenytárs Volánbusz pályázata több tekintetben (ellentételezés, esetleges plusz költségek, reklámelhelyezés stb.) sem felel meg a pályázati kiírásoknak.

Ezt támadta most meg a Volán a bíróságon.

A szombathelyi önkormányzat már korábban jelezte, hogy nem érti, hogy a Volánbusz miért vitatja a döntést, és ezzel kapcsolatos álláspontját egy hosszabb sajtóközleményben fejtette ki A szombathelyi önkormányzat nem érti a Volánbusz fenyegetőzését 2021. July 02. 13:11 .

Egyelőre megjósolhatatlan, hogy mindennek milyen következményei lehetnek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság