Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A helyijáratok miatt perli a szombathelyi önkormányzatot a Volánbusz

Korábban már felbukkant ez a variáció. Megjósolhatatlan, mi lesz ebből.

Az utóbbi hetekben lapunk többször foglalkozott a Blaguss szombathelyi indulásával. Mint közismert, az osztrák-magyar cég január 1-től átvette a megyeszékhely helyijáratainak működtetését.

Eddig főleg a gyakorlati kérdések kerültek szóba (járatok, menetrend, jegyvásárlás stb.), és némileg el is feledkeztünk arról, hogy a pályázaton vesztes Volánbusz már nyáron jelezte A Volán nem hagyja annyiban, hogy nem az övék lett a szombathelyi helyijárat 2021. July 02. 09:11 :

a rendelkezésére álló jogi eszközökkel kíván érvényt szerezni álláspontjának.

Később is felbukkant A Volánbusz bíróságra megy, mert elveszítették a szombathelyi helyijárat működtetésére kiírt pályázatot 2021. August 04. 19:02 ez a hír, de nem lehetett tudni, hogy mennyire komoly.

Most viszont lehet.

Január 1-től eltűntek a Volán helyijáratos buszai a szombathelyi utcákról
Kiss Tamás

A VOLÁNBUSZ Zrt. Kommunikációs Igazgatósága ugyanis közleményt juttatott el lapunknak, amelyben ez áll:

„A Volánbusz szabályos, a valós költségekre fedezetet nyújtó pályázatot adott be, és mivel megítélése szerint a kihirdetett eredmény a pályázati felhívásban foglaltakra, a jogszabályi környezetre, valamint a benyújtott ajánlatok tartalmára tekintettel jogszerűségi aggályokat vet fel, a közlekedési társaság Szombathely Önkormányzatával szemben jogszabálysértés tényének megállapítása iránt indított polgári pert a Szombathelyi Járásbíróságon.”

Ami azt jelenti, hogy a bíróság mondja majd ki, hogy szabályos volt-e, hogy a tavaly júniusi közgyűlés a Blaguss Agora Hungary Kft. ajánlatát szavazta meg győztesnek Bebukta a Volán Szombathelyt – Januártól a Blaguss fogja üzemeltetni a helyijáratokat 2021. June 18. 19:19 a szombathelyi tömegközlekedés működtetésére, többek között azzal az indoklással, hogy a versenytárs Volánbusz pályázata több tekintetben (ellentételezés, esetleges plusz költségek, reklámelhelyezés stb.) sem felel meg a pályázati kiírásoknak.

Ezt támadta most meg a Volán a bíróságon.

A szombathelyi önkormányzat már korábban jelezte, hogy nem érti, hogy a Volánbusz miért vitatja a döntést, és ezzel kapcsolatos álláspontját egy hosszabb sajtóközleményben fejtette ki A szombathelyi önkormányzat nem érti a Volánbusz fenyegetőzését 2021. July 02. 13:11 .

Egyelőre megjósolhatatlan, hogy mindennek milyen következményei lehetnek.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság